VID štata samazināšana FM jau tagad ļauj uz pusi izpildīt valsts pārvaldes reformā prasīto

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku samazināšana par 10% Finanšu ministrijas (FM) resorā jau tagad ļauj uz pusi izpildīt valsts pārvaldes reformā iecerēto darbinieku skaita samazināšanu par 6%, informēja FM.

Jau ziņots, ka Ministru kabineta atbalstītajā «Valsts pārvaldes reformu plānā 2020» paredzēts līdz 2020.gadam samazināt valsts pārvaldē strādājošo skaitu par 6% jeb aptuveni 3500 un reformēt mazās valsts iestādes.

FM pārstāvis Aleksis Jarockis atgādināja, ka ministrijas centrālajā aprātā būtiskas izmaiņas tika veiktas no 2008.gada līdz 2013.gadam, kad tika samazināti vairāk nekā 40 amati, šajā laikā tika veikta funkciju konsolidācija, īpaši konsolidējot darbības tehniskā nodrošinājuma cilvēkresursus.

Savukārt līdz šim plaša darbinieku skaita samazināšana jau ir veikta VID, kā rezultātā FM resora darbinieku skaits ir samazināts par 3%. Bet attiecībā uz nākotnē iespējamo nodarbināto skaitu samazināšanu, FM šādu iespēju vērtēs resora ietvaros, kā arī diskutēs ar Valsts kanceleju un vienosies par tālāko grafiku.

Attiecībā uz mazo iestāžu reformēšanu, Jarockis informēja, ka patlaban tiek vērtēta Izložu un azartspēļu inspekcijas pievienošana VID un lēmums tiks pieņemts līdz gada beigām. «Izvērtējot ministrijas padotības iestāžu veicamos uzdevumus, kā arī to lielumu, šobrīd nav plānota citu iestāžu apvienošana,» piebilda ministrijas pārstāvis.

Jarockis arī atzina, FM sekoja līdzi valsts pārvaldes reformu plānam tā izstrādēs gaitā, tādēļ ir apzinājusi virzienus, kuros strādāt nākamajos gados. «Konkrēti uzdevumi, kas attiecas, piemēram uz atbalsta funkciju centralizēšanu, efektivizēšanu jau tiek veikti pastāvīgi un tiks turpināti arī nākotnē. FM resorā jau vairākus gadus Valsts kase veic grāmatvedības funkciju gan Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijai, gan Iepirkumu uzraudzības birojam. Arī visi iepirkumi tiek veikti vai nu veicot iepirkumus Elektroniskajā iepirkumu sistēmā, vai īpašos gadījumos, kad tas nav iespējams, tiek vērtēts un veikts resora apvienotais iepirkums,» stāstīja Jarockis.

Strādājot pie valsts reformu plāna, Valsts kanceleja aprēķināja atbalsta funkciju ekonomiskās efektivitātes rādītājus resoros. FM resorā gan algu grāmatvedībā, gan personāla lietvedībā ir sasniegti visaugstākie rādītāji. Tāpat ministrija ir elektronizējusi lielāko daļu procesu, izslēdzot papīra dokumentu radīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu