«Laima» nākamgad atsāks ražot konfektes «Karakums» un «Talismans»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Saldumu ražotājs «Laima» par godu Latvijas simtgadei nākamgad atsāks konfekšu «Karakums» un «Talismans» ražošanu, informēja zīmolu «Laima» pārstāvošās kompānijas «Orkla Confectionery & Snacks Latvija» sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Lineta Mikša.

Lēmums atsākt divu minēto konfekšu ražošanu pieņemts projekta «Nostalģija» laikā, kad «Laima» aicināja ikvienu balsot par vēsturiskajām konfektēm, kuras vēlētos nobaudīt atkal. Tostarp pralinē konfekte «Karakums» ar vafeļu gabaliņiem projekta laikā kopā saņēmusi 1176 balsis, savukārt cigoriņu pomādes konfekte «Talismans» saņēmusi 841 balsi.

«Mums ir patiess prieks par iedzīvotāju atsaucību un vēlmi izzināt šokolādes konfekšu vēsturi Latvijā. Par godu Latvijai un tās iedzīvotājiem jau 2018.gada pavasarī veikalu plauktos nonāks konfektes «Karakums» un «Talismans», kas tiks ražotas pēc senām, unikālām «Laimas» meistaru radītām receptūrām,» sacīja «Orkla Confectionery & Snacks Latvija» pārstāve.

«Laima» no šā gada 25.oktobra līdz 17.novembrim aicināja ikvienu Latvijas iedzīvotāju balsot par kādu no 10 «Laimas» konfektēm, kas bijušas iecienītas pagājušajās desmitgadēs. Balsot bija iespējams par tādām vēsturiskajām «Laimas» konfektēm kā «Talismans», «Dienvidnakts», «Upeņu», «Karakums», «Daile», «Banānu», «Jūrmala», «Daile», «Līgo», «Rēbuss» un «Ananass». Kampaņas laikā kopumā saņemti teju 5000 balsu.

«Laimas» produktu portfelī patlaban ir teju 200 dažādu produktu. «Laimas» produkcija tiek eksportēta uz 27 pasaules valstīm, tostarp ASV, Kanādu, Ķīnu, Izraēlu, Apvienoto Karalisti, Īriju, Krieviju, Baltkrieviju, Azerbaidžānu, Kazahstānu, Turkmenistānu un citām.

«Orkla Confectionery & Snacks Latvija» ir viens no vadošajiem šokolādes un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražošanas uzņēmumiem Baltijas valstīs. «Orkla Confectionery & Snacks Latvija» pārstāv zīmolus «Laima», «Selga», «Staburadze», «Ādažu Čipsi», «The Original Taffel Snacks» un «Pedro».

«Orkla» ir Oslo Fondu biržā kotēts uzņēmums, kurš bāzēts Oslo, Norvēģijā. «Orkla» apgrozījums 2016.gadā bija 4,2 miljardi eiro (37,8 miljardi Norvēģijas kronu).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu