Piedāvā iegādāties «Trasta komercbankas» ar ķīlu nodrošināto prasījumu kredītportfeli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ILMARS ZNOTINS / AFP

Piedāvā iegādāties likvidējamās «Trasta komercbankas» ar ķīlu nodrošināto prasījumu kredītportfeli, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Likvidējamās «Trasta komercbankas» administrators Armands Rasa piedāvā iegādāties ar ķīlu nodrošināto prasījumu kredītportfeli, kuru veido 34 prasījumi pret 25 personām, no kurām astoņas ir juridiskas personas, bet 17 - fiziskas personas. Kredītportfeļa parādsaistību atlikums ir 21 019 603,16 eiro, bet piespiedu pārdošanas vērtība ir 4 319 043 eiro. Kredītportfeļa nominālvērtība un tajā ietilpstošo prasījumu skaits var mainīties.

Prasījuma tiesības tiks pārdotas tam pretendentam, kurš būs izteicis visaugstāko cenas piedāvājumu.

Personas, kuras vēlas piedalīties cenu piedāvājuma izteikšanā, aicinātas līdz 2017.gada 30.novembrim rakstveidā apliecināt vēlmi iesniegt «Trasta komercbankas» ar ķīlu nodrošināto prasījumu pārdošanas cenas piedāvājumu. Pēc rakstveida apliecinājuma saņemšanas pretendentiem tiks nodrošināta iespēja iepazīties ar pārdodamo kredītportfeli un veikt kredītportfeļa analīzi.

Tāpat bankas administrators pirmajā izsolē ar augšupejošu soli piedāvā iegādāties «Trasta komercbankai» piederošo nekustamo īpašumu «Valteri» Mārupes novadā. Nekustamais īpašums sastāv no zemesgabala ar kopējo platību 2,79 hektāri. Nekustamā īpašuma piespiedu pārdošanas vērtība ir 160 000 eiro, kas ir arī izsoles sākumcena. Izsoles solis ir 15 000 eiro. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

Otrajā izsolē ar lejupejošu soli bankas maksātnespējas procesa administrators piedāvā iegādāties arī «Trasta komercbankai» piederošo nekustamo īpašumu Vaidavas ielā 11, Ūnijas ielā 64, Rīgā. Nekustamais īpašums sastāv no zemesgabala ar kopējo platību 5630 kvadrātmetru. Nekustamā īpašuma piespiedu pārdošanas vērtība un izsoles sākumcena ir 48 000 eiro. Izsoles solis - 4500 eiro. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

Tāpat bankas maksātnespējas procesa administrators otrajā izsolē ar lejupejošu soli piedāvā iegādāties «Trasta komercbankai» piederošo nekustamo īpašumu Biķernieku ielā (bez numura), Rīgā. Nekustamais īpašums sastāv no zemesgabala ar kopējo platību 10 000 kvadrātmetru. Nekustamā īpašuma piespiedu pārdošanas vērtība un izsoles sākumcena ir 294 000 eiro. Izsoles solis - 25 000 eiro. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

Visu triju attiecīgo nekustamo īpašumu izsoles sāksies 22.novembrī plkst.13, bet noslēgsies 22.decembrī plkst.13.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) ierosinājuma no 2016.gada 4.marta anulējusi «Trasta komercbankai» izsniegto licenci, ņemot vērā, ka banka ilgstoši pieļāva nopietnus pārkāpumus vairākās svarīgās bankas darbības jomās. Tāpat ņemts vērā FKTK kā Latvijas Noregulējuma iestādes izvērtējums, ka bankai nav iespējams piemērot noregulējumu jeb glābt to sabiedrības interesēs.

«Trasta komercbanku» par likvidējamu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina 2016.gada 14.martā. Savukārt 2017.gada 10.martā «Trasta komercbanka» tika pasludināta par maksātnespējīgu un sākta bankas bankrota procedūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu