«New Hanza Capital» peļņa deviņos mēnešos - € 173 445

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

«ABLV Bank» grupas uzņēmuma ieguldījumiem komercīpašumos AS «New Hanza Capital» peļņa šā gada deviņos mēnešos bija 173 445 eiro apmērā, kas ir 6,1 reizi lielāka, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, liecina nerevidētais «New Hanza Capital» finanšu pārskats, kas iesniegts biržai «Nasdaq Riga».

Gūto peļņu uzņēmums skaidro ar pārvaldīto īpašumu nomas ieņēmumu pieaugumu un ieguldījuma īpašumu portfeļa palielināšanos.

Uzņēmuma ieņēmumi 2017.gada deviņos mēnešos bija 893 666 eiro un, salīdzinot ar 2016.gada deviņiem mēnešiem, tie auguši 3,9 reizes.

Uzņēmuma EBITDA (ieņēmumi pirms procentu, uzņēmumu ienākuma nodokļa, nolietojuma un amortizācijas un pamatlīdzekļu vērtības samazinājuma) 2017.gada 30.septembrī bija 332 211 eiro.

Kā viens no svarīgākajiem trešā ceturkšņa notikumiem tiek minēts tas, ka, sadarbībā ar vienu no vadošajiem Vācijas alternatīvo ieguldījumu fondu administrācijas pakalpojumu sniedzējiem «IntReal», 2017.gada septembrī Vācijā tika nodibināts nekustamā īpašuma alternatīvo ieguldījumu fonds «New Hanza Capital Fund 2017». Fonda darbība būs saistīta ar komerciālā nekustamā īpašuma iegādi Vācijā - naudas plūsmu veidojošām biroju ēkām. Uzsākot savu darbību, fonds piesaistīja sākotnējo kapitālu 60 miljonu eiro apmērā.

Nekustamā īpašuma alternatīvo ieguldījumu fonda «New Hanza Capital Fund 2017» pārvaldnieks ir «IntReal», kas nodarbojas ar īpašumu fondu veidošanu un administrēšanu. Savukārt šī fonda aktīvu iegādi un pārvaldīšanu saskaņā ar sadarbības līgumu nodrošinās «New Hanza Capital».

«New Hanza Capital» trešajā ceturksnī veica arī obligāciju emisiju, lai piesaistītu papildu kapitālu saimnieciskās darbības vajadzībām. Emisijas kopējais apjoms ir 10 miljoni eiro.

Obligāciju emisijā «ABLV Bank» bija emisijas organizators, nodrošinot obligāciju laidienam nepieciešamos dokumentus, kā arī veicot obligāciju sākotnējo izvietošanu. Publiskais piedāvājums noslēdzās 2017.gada 6.oktobrī un tā laikā tika saņemti pieteikumi obligāciju iegādei par kopējo summu, kas gandrīz divas reizes pārsniedza obligāciju emisijas apjomu. Obligācijas tika iekļautas biržas «Nasdaq Riga» Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā 2017.gada 19.oktobrī.

Īstenojot uzņēmuma darbības mērķus, «New Hanza Capital» pārvaldībā esošais īpašumu portfelis septembrī tika papildināts ar biroju ēkām bijušajā VEF teritorijā, kurā ir izveidojies jauns biznesa, kultūras, izklaides un radošais kvartāls. Biroju ēkas Rīgā - Brīvības gatvē 214B, Brīvības gatvē 214M un Bērzaunes ielā 1a - no «DNB bankas» meitas uzņēmuma «Salvus 6» ir iegādājies «New Hanza Capital» meitasuzņēmums SIA «NHC 2». Kopējā darījuma summa sasniedz 8,46 miljonus eiro. Iegādāto biroju ēku kopējā platība sasniedz 25 000 kvadrātmetrus. Lielāko nomnieku vidū ir tādi uzņēmumi kā SIA «Intrum Justitia Software Development Centre» un «Accenture» Latvijas filiāle.

«New Hanza Capital» dibināta 2006.gadā. Kompānijas lielākais īpašnieks ar 88% akciju ir «ABLV Bank». Uzņēmuma komercīpašumu portfelī ir VEF biroju ēkas, «airBaltic» centrālais birojs lidostā «Rīga», loģistikas centrs Ķekavas novadā un citi īpašumi. Kopējā iznomātā telpu platība pārsniedz 31 000 kvadrātmetru.

Pēc aktīvu apmēra «ABLV Bank» ir otra lielākā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem - Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei - uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 87,03% no bankas pamatkapitāla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu