«Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas» zaudējumi deviņos mēnešos - € 2,043 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vilcienu remontētāja «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca» koncerns šogad deviņos mēnešos strādāja ar 16,208 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 44,8% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, savukārt koncerna zaudējumi samazinājās par 18% un bija 2,043 miljoni eiro, liecina biržai «Nasdaq Riga» iesniegtais nerevidētais kompānijas finanšu pārskats.

Vadības ziņojumā teikts. ka pārskata periodā koncerns eksportēja savu produkciju uz astoņām valstīm, kopējais eksporta apjoms veidoja 14,7 miljonus eiro, kas ir 2,4 reizes vairāk nekā pērn deviņos mēnešos. Galvenie eksporta virzieni 2017.gada deviņos mēnešos bija Eiropas Savienības (ES) valstis Igaunija, Lietuva, Polija un Somija, kā arī trešās valstis - Krievija, Baltkrievija, Kazahstāna un Uzbekistāna.

«Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca» vadība skaidro, ka zaudējumi saistīti ar vēsturisko nenoslogotību pirmajā ceturksnī. Otrajā un trešajā ceturksnī uzņēmums tika noslogots, taču nevarēja realizēt objektus komplektējošo detaļu lielas aizkavēšanās dēļ no piegādātājiem. Šbrīd uzņēmums strādā ar pilnu slodzi.

Kompānija arī atgādina, ka 2017.gada 23.oktobrī uzņēmuma akcionārs «OÜ Lokomotiiv Investeeringud» izteica obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu par «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca» akcijām. Piedāvājums tika izteikts saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas atļauju. Izteiktā piedāvājuma vienas akcijas cena ir 0,44 eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka izteiktais piedāvājums neietekmēs uzņēmuma nodarbinātības politiku - darbinieki saglabās darbavietas saskaņā ar noslēgtajiem darba līgumiem. Tā pat šis piedāvājums neietekmēs «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas» darbības stratēģijas, kā arī nākotnes plānu realizāciju, nav paredzēts mainīt esošo darbības profilu vai atrašanās vietu.

Piedāvājumu «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas» akcionāri var pieņemt 30 dienu laikā - līdz 22.novembrim (ieskaitot).

Finanšu un kapitāla tirgus komisija šogad 17.oktobrī atļāva izteikt «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas» akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu.

«Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas» lielāko īpašnieku vidū ir Igaunijas uzņēmums «Skinest Rail» - 47,97%, kā arī Krievijas transporta kompānijas «Severstaļtrans» uzņēmumu grupā ietilpstošais Igaunijas uzņēmums «Spacecom», kam pieder 25,27%. «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas» akcijas kotē «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā.

OÜ Lokomotiiv Investeeringud izteiktais Piedāvājums neietekmēs DLRR nodarbinātības politiku - DLRR darbinieki saglabā darbavietas saskaņā ar noslēgtajiem darba līgumiem. Tā pat šis Piedāvājums neietekmēs DLRR darbības stratēģijas, kā arī nākotnes plānu realizāciju, nav paredzēts mainīt esošo darbības profilu vai atrašanās vietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu