«iPhone» rūpnīcā atklāj pārkāpumus: vidusskolas praktikanti strādā 11 stundas dienā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Šonedēļ atklātībā nonāca ziņas, ka «iPhone» viedtālruņu rūpnīcā Ķīnā tiekot nelikumīgi nodarbināti vidusskolas vecuma «praktikanti», kuri 11 stundas dienā nodarbojās ar jaunā «iPhone X» modeļa aparātu salikšanu. Ķīnas likumdošana aizliedz skolēnus un studentus nodarbināt vairāk par 40 stundām nedēļā. Uzņēmums «Foxconn» solījis pielikt punktu nelikumīgajām virsstundām, ziņo raidorganizācija BBC.

«Financial Times» šonedēļ ziņoja, ka tehnoloģiju giganta «Apple» lielākajā rūpnīcā Āzijā strādājot apmēram 3000 praktikanti no Džendžou skolas, kurā sagatavo jaunos dzelzceļa pārvadājumu speciālistus. 17 līdz 19 gadus vecie jaunieši septembrī sāka trīs mēnešus ilgu praksi rūpnīcā, ko skola pasniedza kā obligātu nosacījumu, lai pabeigtu mācības.

«Skola mūs spiež šeit strādāt,» laikrakstam «Financial Times» sacīja 18 gadus veca praktikante. «Darbam nav nekādas saistības ar mūsu mācībām.»

Viņa teica, ka vienā darba dienā saliekot līdz pat 1200 «iPhone X» fotokamerām.

«Financial Times» runāja ar sešiem skolēniem, kuri atzina, ka strādājot līdz pat 11 stundām dienā. «Apple» vēlāk paziņoja, ka jaunieši strādājot pēc pašu vēlēšanās un saņemot par to atalgojumu, taču viņiem «nevajadzēja ļaut strādāt virsstundas».

«Foxconn» raidorganizācijai BBC apliecināja, ka pārliecināšoties, lai praktikanti nestrādā vairāk par astoņām stundām dienā.

Ilggadējs «Foxconn» darbinieks izdevumam «Financial Times» atklāja, ka Džendžou rūpnīcā katru gadu no augusta līdz decembrim, kad ir visvairāk darba, tiekot pieņemti tūkstošiem papildu darbinieku.

Šogad no jūlija līdz septembrim visā pasaulē tika pārdoti vairāk nekā 46,6 miljoni «iPhone» viedtālruņu. «iPhone X» ir jaunākais un līdz šim dārgākais modelis, kura cena pārsniedz 1000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu