Lietuvas viesu izmitināšanas vietu noslodze janvārī-septembrī pieaug par 6,1%

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lietuvas viesnīcās, viesu namos un citās viesu izmitināšanas vietās šā gada pirmajā pirmajos trīs ceturkšņos apmetās 2,321 miljons cilvēku, kas ir par 6,1% vairāk nekā pagājušā gada janvārī-septembrī, liecina Lietuvas Statistikas departamenta publiskotie dati.

Ārvalstu tūristu skaits Lietuvas viesu izmitināšanas vietās janvārī-septembrī bija par 3,2% lielāks nekā pirms gada un sasniedza 1,241 miljonu cilvēku. Savukārt vietējo tūristu skaits gada izteiksmē pieaudzis par 9,6% - līdz 1,08 miljoniem.

Trešajā ceturksnī vien Lietuvas viesu izmitināšanas vietu pakalpojumus izmantoja 1,028 miljoni cilvēku, kas ir par 4,1% vairāk nekā 2016.gada jūlijā-septembrī. Ārvalstu tūristu skaits saruka par 0,2% un bija 549 200, bet vietējo tūristu skaits palielinājās par 9,4% un trešajā ceturksnī viesu izmitināšanas vietas Lietuvā izmantoja 549 200 vietējie tūristu.

36.1% ārvalstu tūristu, kas trešajā ceturksnī izmantojuši viesu izmitināšanas vietas Lietuvā, bija no kaimiņvalstīm, tostarp Polijas (9,7%), Latvijas (8,8%), Baltkrievijas (8,8%) un Krievijas (8,8%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu