Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā iekļaus bankas «Citadele» subordinētās obligācijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Biržas «Nasdaq Riga» valde pieņēmusi lēmumu trešdien, 29.novembrī, sākt kotēt Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā bankas «Citadele» desmit gadu subordinētās obligācijas 20 miljonu eiro apmērā, teikts biržas sniegtajā informācijā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pirmajā laidienā banka «Citadele» piektdien, 24.novembrī, emitēja 2000 obligāciju 10 000 eiro nominālvērtībā. Obligāciju dzēšanas datums ir 2027.gada 24.novembris. Bankai būs tiesības obligācijas dzēst arī pirms termiņa. Obligāciju gada procentu likme ir 5,5%.

Sākotnējā piedāvājumā minimālā ieguldījuma summa bija 100 000 eiro.

Piesaistītā finansējuma mērķis ir turpmāk stiprināt bankas «Citadele» grupas kopējā kapitāla pozīciju, veicināt bankas izaugsmes stratēģijas īstenošanu Baltijā un refinansēt esošās subordinētās saistības pret Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku.

Tāpat ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir reģistrējusi bankas «Citadele» subordinēto obligāciju pamatprospektu, nosakot, ka tā ietvaros banka ir tiesīga izteikt subordinēto obligāciju publiskos piedāvājumus 25 miljonu eiro apmērā.

Pēc aktīvu apmēra banka «Citadele» 2017.gada jūnija beigās bija sestā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu