«Latvijas e-indeksa» laureāti - Rundāles un Siguldas novadi, Ventspils pilsēta, UR un VARAM

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Elīna Kalēja

Par trešā «Latvijas e-indeksa» laureātiem kļuvuši Rundāles un Siguldas novadi, Ventspils pilsēta, kā arī Uzņēmumu reģistrs (UR) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), liecina otrdien publiskotā jaunākā «Latvijas e-indeksa» dati.

No pašvaldībām mazo novadu grupā, kur iedzīvotāju skaits nepārsniedz 7000, uzvarējis Rundāles novads, lielo novadu grupā uzvarējis Siguldas novads, savukārt republikas pilsētu grupā - Ventspils pilsēta.

Pētījumā vērtētas arī valsts iestādes un ministrijas. Valsts iestāžu grupā par uzvarētāju atzīts UR, bet ministriju grupā līdere ir VARAM, kura šo atzinību ieguvusi otro reizi pēc kārtas.

«Latvijas e-indeksa» mērījums šogad veikts trešo reizi. Pirmajā mērījumā, kas tika veikts 2014.gadā, par labākajiem tika atzīti Strenču un Dobeles novadi, Valmieras pilsēta, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un Finanšu ministrija (FM), savukārt otrajā pētījumā 2015.gadā par labākajiem kļuva Strenču un Kuldīgas novadi, Valmieras pilsēta, VARAM un Centrālā statistikas pārvalde (CSP).

«Latvijas e-indekss» ir e-vides novērtējums valsts pārvaldes institūcijās un pašvaldībās. Tas sniedz priekšstatu, cik aktīvi un savai situācijai atbilstoši iestādes un pašvaldības izmanto mūsdienu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sniegtos risinājumus, lai veicinātu sniegto pakalpojumu kvalitāti un pieejamību iedzīvotājiem un komersantiem.

Valsts pārvaldes iestāžu e-indeksā analizēta iestāžu e-pārvaldes iespēju pielietošana un efektivitāte gan iestāžu iekšējā darba organizācijā, gan starpiestāžu procesos. Tāpat arī analizēta iestāžu sniegto e-pakalpojumu pieejamība. Savukārt pašvaldībās vērtēta to īstenotā prakse e-pārvaldes jomā - gan dokumentu aprite, cik daudz izmantotas e-iespējas, gan saziņa ar iedzīvotājiem - cik daudz tās komunicē elektroniski un sociālajos tīklos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu