«Bitcoin» vērtība pirmo reizi pārsniedz 10 000 dolārus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Kriptovalūtas «Bitcoin» vērtība otrdien pirmo reizi vēsturē pārsniedza 10 000 dolāru par vienību atzīmi. Tas noticis vien dažas dienas pēc tam, kad virtuālās valūtas vērtība sasniedza 9000 dolārus par vienu bitkoinu, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Šogad «Bitcoin» vērtība ir piedzīvojusi ievērojamu kāpumu, jo šā gada sākumā viena kriptovalūtas vienība tika pārdota par mazāk nekā 1000 dolāriem.

Daļa ekspertu pauž viedokli, ka «Bitcoin» vērtības kāpumam ir potenciāls turpināties, savukārt citi eksperti uzskata, ka šobrīd vērojamais esot kriptovalūtas burbulis, kas pārsprāgšot.

1000 dolāru atzīmi «Bitcoin» pirmo reizi sasniedza 2013. gada beigās, pēc tam piedzīvojot būtisku samazinājumu. Kopš tā laika kriptovalūtas vērtība piedzīvojusi nepastāvīgu izaugsmi līdz pašreizējiem «augstumiem».

Visu apgrozībā esošo «bitkoinu» vērtība ir lielāka par 167 miljardiem dolāru.

Šobrīd nav skaidrs, kas tieši ir izraisījis pēdējo «Bitcoin» vērtības pieaugumu, it īpaši ņemot vērā, ka pēdējo dažu nedēļu laikā vairāki pasaules finanšu regulatori spēruši soļus kriptovalūtas ierobežošanai.

Daudzi kriptovalūtas nozares eksperti uzskata, ka pašreizējais «Bitcoin» vērtības kāpums nav ilgtspējīgs un nākotnē sagaidāma strauja vērtības krišanās.

«Bitcoin» pastāv kopš 2009. gada, un tā galvenokārt domāta norēķiniem internetā.

Valūta «Bitcoin» ir balstīta uz datorkodu, un atšķirībā no tradicionālajām valūtām «Bitcoin» valūtas izdošanu un apriti neuzrauga neviena centrālā banka.

«Bitcoin» anonimitāte darījumos ir raisījusi kritiku par iespējām šo valūtu izmantot nelegālos darījumos, ieskaitot narkotiku un ieroču tirdzniecību.

Viens no pirmajiem darījumiem ar «Bitcoin» bija divu picu iegāde par 10 000 kriptovalūtas vienību.

«Bitcoin» uzplaukums ir veicinājis arī vairāku citu kriptovalūtu rašanos. Viena no tām ir «Ethereum», kuras vērtība gada sākumā veidoja aptuveni 10 dolārus par vienību, bet šobrīd ir palielinājusies jau līdz 480 dolāriem par vienību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu