«Cilvēki Latvijā par «pabalstiem» vairs strādāt negrib»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa / LETA

«Cilvēki Latvijā par pabalsta [līmeņa algām] vairs strādāt negrib," intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" uzsvēra labklājības ministrs Jānis Reirs (V).

Reirs norādīja - kaut uzņēmēji apgalvo, ka uzņēmumos ir darba vakances, tajās neviens nevēlas strādāt.

«Ja paskatāmies, cik šajās «vakancēs» lielu atalgojumu piedāvā, tā ir minimālā alga, kas praktiski ir pabalsts. Kāda jēga cilvēkam strādāt, ja viņš saņem pabalsta līmeņa algu?» jautāja ministrs.

«Atalgojums Latvijā nav konkurētspējīgs. Informācijas apmaiņa pasaulē šodien ir ātra, visiem ir radi ārzemēs, viņi redz, cik tur saņem strādājošie.»

Reirs uzsvēra, ka būtu nepieciešams vienoties ar darba devējiem un jāceļ atalgojums valstī.

«Cilvēkiem šodien ir svarīgi nevis saņemt atalgojumu konvertā vai kādā citādā veidā, bet lai viņiem būtu sociālās garantijas.» Kā piemēru Reirs minēja Igauniju, kur minimālā alga ir 500 eiro lai valstī noturētu darbaspēku.

«Es saprotu uzņēmējus, skaidrs, ka ir vakances, bet ir jāmaksā vairāk. Ja mēs sāksim masveidā ievest darbaspēku, tā būs padošanās. Mēs neizpildīsim reemigrācijas programmu, jo cilvēki nebrauks atpakaļ, lētais darbaspēks izspiedīs mūsu darbiniekus.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu