«Bitcoin» vērtība turpina sasniegt jaunus rekordus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kriptovalūtas «Bitcoin» vērtība turpina sasniegt jaunus rekordus – ceturtdien tā pirmo reizi pārsniedza 14 000 ASV dolāru par vienību atzīmi – mazāk nekā 24 stundu laikā piedzīvojot kāpumu par aptuveni 2000 dolāriem, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Kā ziņo interneta vietne «Coindesk.com», jaunais cenas rekords sasniegts ceturtdienas rīta tirdzniecības sesijā Āzijas finanšu tirgū.

Šogad «Bitcoin» vērtība ir piedzīvojusi ievērojamu kāpumu, jo šā gada sākumā viena kriptovalūtas vienība tika pārdota par mazāk nekā 1000 dolāriem.

14 000 dolāru par vienību atzīmi «Bitcoin» sasniedzis vien dažas dienas pirms divas fondu biržas sāks standartizētu nākotnes finanšu līgumu tirdzniecību «Bitcoin» pirkšanas un pārdošanas darījumiem.

Daļa ekspertu pauž viedokli, ka pašreizējam «Bitcoin» vērtības kāpumam esot visas «finanšu burbuļa» pazīmes, kas nozīmējot, ka burbulis drīz varētu sprāgt. Savukārt citi eksperti uzskata, ka «Bitcoin» vērtības kāpumam ir potenciāls turpināties.

Kā ziņots, 1000 dolāru atzīmi «Bitcoin» pirmo reizi sasniedza 2013. gada beigās, pēc tam piedzīvojot būtisku samazinājumu. Kopš tā laika kriptovalūtas vērtība piedzīvojusi nepastāvīgu izaugsmi līdz pašreizējiem «augstumiem».

«Bitcoin» pastāv kopš 2009. gada un galvenokārt domāta norēķiniem internetā.

Šobrīd katru dienu tiek radītas aptuveni 3600 jaunas «Bitcoin» vienības.

Šobrīd apgrozībā ir aptuveni 26,5 miljoni «bitkoinu».

Valūta «Bitcoin» ir balstīta uz datorkodu, un atšķirībā no tradicionālajām valūtām «Bitcoin» valūtas izdošanu un apriti neuzrauga neviena centrālā banka.

«Bitcoin» anonimitāte darījumos ir raisījusi kritiku par iespējām šo valūtu izmantot nelegālos darījumos, ieskaitot narkotiku un ieroču tirdzniecību.

«Bitcoin» uzplaukums ir veicinājis arī vairāku citu kriptovalūtu rašanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu