Hakeri nozaguši «bitkoinus» $80 miljonu vērtībā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DADO RUVIC / REUTERS

Slovēnijā bāzēta kriptovalūtas birža paziņojusi, ka «ļoti profesionāli» hakeri no tās nozaguši apmēram 4700 «bitkoinus», kuru vērtība pašlaik ir apmēram 80 miljoni ASV dolāru (68 miljoni eiro), vēsta raidorganizācija BBC.

«Kāds patiešām gribēja mūs iznīcināt,» sacīja biržas «NiceHash» vadītājs Marko Kobals, piebilstot, ka uzņēmums cenšas atgūt zaudētos «bitkoinus».

Hakeru uzbrukums notika trešdien. Plkst. 1.18 hakeri piekļuva «NiceHash» datorsistēmai, bet divas stundas vēlāk sāka zagt digitālo valūtu.

Kompānija uzskata, ka hakeri atrodas ārpus Eiropas Savienības (ES).

Šonedēļ «bitkoinu» vērtība sasniedza jaunus augstumus, pirmoreiz pārsniedzot 15 000 dolāru atzīmi par vienu vienību. Šā gada sākumā viens «bitkoins» vēl maksāja mazāk nekā 1000 dolārus.

Daļa ekspertu pauž viedokli, ka pašreizējam «Bitcoin» vērtības kāpumam esot visas «finanšu burbuļa» pazīmes, kas nozīmējot, ka burbulis drīz varētu sprāgt. Savukārt citi eksperti uzskata, ka «Bitcoin» vērtības kāpumam ir potenciāls turpināties.

«Bitcoin» pastāv kopš 2009. gada un galvenokārt domāta norēķiniem internetā.

Šobrīd katru dienu tiek radītas aptuveni 3600 jaunas «Bitcoin» vienības.

Valūta «Bitcoin» ir balstīta uz datorkodu, un atšķirībā no tradicionālajām valūtām «Bitcoin» valūtas izdošanu un apriti neuzrauga neviena centrālā banka.

«Bitcoin» anonimitāte darījumos ir raisījusi kritiku par iespējām šo valūtu izmantot nelegālos darījumos, ieskaitot narkotiku un ieroču tirdzniecību.

«Bitcoin» uzplaukums ir veicinājis arī vairāku citu kriptovalūtu rašanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu