«Nordic Recycling» piemērota papildu € 115 596 soda nauda par nepārstrādātiem atkritumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Valsts vides dienests (VVD) uzņēmumam SIA «Nordic Recycling» par nepārstrādātiem elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumiem piemērojis soda naudu 115 596 eiro apmērā, informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Viņa skaidroja, ka uzņēmums savā atkritumu apsaimniekošanas sistēmā nav nodrošinājis normatīvajos aktos noteikto atkritumu pārstrādes normu izpildi, tādēļ VVD aprēķināja papildus iemaksai valsts budžetā dabas resursu nodokli par nepārstrādāto elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu apjomu 128 440 eiro apmērā. Šī summa sastāv no dabas resursu nodokļa maksājuma 12 844 eiro apmērā un soda naudas 115 596 eiro apmērā.

Pirms diviem mēnešiem VVD uzņēmumam aprēķināja 8,3 miljonu eiro sodu par nepārstrādātajiem stikla, koka un un papīra iepakojumiem.

Kā ziņots, iepriekš VVD skaidroja, ka līdz ar 31.decembri lauzīs atkritumu apsaimniekošanas līgumus ar «Nordic Recycling» un AS «Latvijas Zaļais elektrons», tiem piemērojot attiecīgi 8,3 miljonu un 13,7 miljonu eiro sodu par nenomaksāto dabas resursa nodokli.

«Nordic Recycling» piemēroto sodu ir pārsūdzējis, uzsverot, ka VVD esot pieņēmis prettiesisku lēmumu. Pieteikums iesniegts Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā.

Uzņēmums pieteikumā prasa atcelt VVD 3.oktobra lēmumu, saskaņā ar ko uzņēmumam piemērots 8,3 miljonu eiro lielais sods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu