Pētījums: Lielākā daļa Latvijas darba ņēmēju ir apmierināti ar darba un personīgās dzīves līdzsvaru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Lielākā daļa jeb 69% Latvijas darba ņēmēju ir apmierināti ar savu darba un personīgās dzīves līdzsvaru viņu darba vietā, liecina pētījumu kompānijas «Kantar TNS» pētījuma dati.

Saskaņā ar pētījuma datiem, līdzsvaru starp privāto dzīvi un darbu palīdz nodrošināt elastīgs darba laiks - tā norādījuši 44% respondentu, 33% darbā ir iespēja saņemt papildus brīvdienas, bet 19% par labu nāk attālināta darba iespējas.

Tāpat pētījumā norādīts, ka 84% Latvijas darba ņēmēju vismaz vairākas reizes pēdējā gada laikā pārnākuši mājās no darba pārāk noguruši, lai veiktu nepieciešamos mājas darbus, bet 70% atzina, ka vismaz vairākas reizes gadā ir bijis grūti pildīt pienākumus ģimenē darbā pavadītā laika dēļ.

Pētījumu ar mērķi noskaidrot darba ņēmēju viedokli par aktuāliem ar darbu un darba tirgu saistītiem jautājumiem vadošā pētījumu kompānija «Kantar TNS» veica 2017.gada aprīlī, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 913 darba ņēmējus. Pētījuma izlase ir reprezentatīva Latvijas darba ņēmēju ģenerālajam kopumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu