Pētījums: Gandrīz četras piektdaļas Latvijas uzņēmumu uzskata korupciju valstī par izplatītu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Gandrīz četras piektdaļas Latvijas uzņēmumu uzskata, ka valstī ir izplatīta korupcija, bet tikai nepilna piektā daļa atzīst to par problēmu savā biznesā, liecina jaunākās «Eurobarometer» aptaujas dati.

76% aptaujāto Latvijas kompāniju atzinušas, ka korupcija valstī ir plaši izplatīta. Lietuvā tādu viedokli paudušas 80% aptaujāto kompāniju un Igaunijā - 52%, bet vidējais rādītājs visā Eiropas Savienībā (ES) sasniedz 67%.

Vienlaikus tikai 19% kompāniju Latvijā, 21% Lietuvā un 16% Igaunijā atzīst, ka korupcija sagādā problēmas viņu biznesā. Visaugstākais šis rādītājs ir Rumānijā - 85%, viszemākais Dānijā - 2%, bet visā ES tādu viedokli paudušas vidēji 37% aptaujāto kompāniju.

31% aptaujāto ES kompāniju uzskata, ka korupcijas dēļ pēdējo trīs gadu laikā nav uzvarējušas publiskajos iepirkumos. Latvijā tādu atbildi devušas 37% kompāniju, Lietuvā - 26% un Igaunijā - 29%.

Pētījumā, kas veikts oktobrī, uzklausīts aptuveni 7700 kompāniju viedoklis visā Eiropas Savienībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu