Pilnveidotā «Rail Baltica» lokālplānojuma sabiedriskā apspriešana Olaines novadā notiks janvāra sākumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pilnveidotā «Rail Baltica» lokālplānojuma sabiedriskā apspriešana Olaines novadā notiks janvāra sākumā, informēja novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītājs Kristaps Kauliņš.

Šodien novada domes ārkārtas sēdē pieņemts lēmums par iepriekš apstiprināto saistošo noteikumu «Eiropas standarta platuma publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras līnijas Rail Baltica būvniecībai Olaines novada Olaines pagasta teritorijas daļā, grozot Olaines novada Olaines pagasta teritorijas plānojumu» atcelšanu, lokālplānojuma pilnveidošanu un nodošanu sabiedriskajai apspriešanai.

Plānots, ka sabiedriskā apspriešana notiks janvāra sākumā un ilgs trīs nedēļas, informēja Kauliņš. Šajā laikā tiks rīkota arī sabiedriskās apspriedes sapulce.

Jau vēstīts, ka neatbilstoši notikušas sabiedriskās apspriešanas dēļ vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) ir apturējis Olaines novada domes noteikumu par «Rail Baltica» lokālplānojumu darbību.

Apturēts Olaines novada domes 23.augustā apstiprinātais lokālplānojums «Eiropas standarta platuma publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras līnijas «Rail Baltica» būvniecība un ar to saistītās infrastruktūras teritorijas attīstība Olaines novada Olaines pagasta teritorijas daļā, grozot Olaines novada Olaines pagasta teritorijas plānojumu».

VARAM ir konstatējusi, ka lokālplānojuma apbūves noteikumu atsevišķas normas, kas apstiprinātas ar šiem saistošajiem noteikumiem, būtiski atšķiras no publiskajai apspriešanai nodotā regulējuma. Ņemot to vērā, domei bija jāpieņem lēmums par lokālplānojuma pilnveidošanu, nododot to atkārtotai publiskajai apspriešanai, tomēr tas nav darīts.

Turklāt ministrija konstatējusi, ka faktiski izmaiņas apbūves noteikumos Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā veiktas jau pēc šo saistošo noteikumu apstiprināšanas, kas nozīmē, ka to apstiprināšanas brīdī augustā sabiedrībai vispār nebija pieejama pilnveidotā lokālplānojuma redakcija.

Tāpat ziņots, ka mnistrijas lēmumam apturēt noteikumu par «Rail Baltica» lokālplānojumu darbību pašvaldība piekrīt daļēji.

«Sabiedriskajā apspriešanā saņemtie priekšlikumi ir izvērtēti, pieņemti attiecīgie lēmumi,» pauda Kauliņš, apgalvojot, ka lokālplānojumā ietvertās izmaiņas pieņemtas iedzīvotāju interesēs. Tas attiecas, piemēram, arī uz iedzīvotāju izteiktajiem priekšlikumiem noteikt ierobežojumus attīstīt teritorijā smago rūpniecību, atkritumu pārstrādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu