Raidījums: «AirBaltic» šogad stratēģiskā investora vēl nebūs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Līdz gada beigām vēl neizdosies nacionālajai lidsabiedrībai «airBaltic» piesaistīt stratēģisko investoru, otrdien vēstīja raidījums «LNT Ziņas».

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) raidījumam atzina, ka divus gadus ilgušie stratēģiskā investora meklējumi vēl nedaudz ieilgs, jo līdz gada beigām, kā tas bija iecerēts līdz šim, vēl neizdosies pabeigt piesaistes procesu un izvēlēties kādu no diviem investoriem, ar kuriem šobrīd turpinās padziļinātas sarunas.

«Mums ir nepieciešams vēl papildu darbs no juridiskās puses, lai mēs sagatavotu visus dokumentus atbilstoši tām valsts interesēm, kas nepieciešamas. Visdrīzākais šobrīd, ka tās būs janvāra beigas, lai mēs varētu pieņemt lēmumus. Šobrīd nav arī steiga, lai sasteigtu. «airBaltic» ir ļoti labi rezultāti, tas ir spējīgs nodrošināt visu operacionālo darbību,» sacīja ministrs.

Investori neesot no Krievijas vai NVS valstīm. Viens no tiem ir no Eiropas, otrs - ārpus tās. Ministrs vēl neatklāja, cik lielu «airBaltic» akciju daļu plānots investoram pārdot. Iepriekš tika pieļauta iespēja pārdot visas šobrīd valstij piederošās akcijas. Valdībai investora izvēlē joprojām galvenie kritēriji ir tas, lai «airBaltic» turpinātu attīstību, lidosta «Rīga» tiktu saglabāta kā bāzes lidosta, kā arī turpinātos reisu un flotes attīstība.

Šobrīd Latvijas valstij pieder 80% «airBaltic» akciju, bet finanšu investoram «Aircraft Leasing 1», kuru šogad pārņēma Dānijas uzņēmējs Larss Tūsens, - 20% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu