FKTK piespriež € 500 soda naudu kažokzvēru fermai «Grobiņa»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu piespriest kažokzvēru fermai AS «Grobiņa» soda naudu 500 eiro apmērā par Finanšu instrumentu tirgus likuma prasību pārkāpumu, informēja FKTK.

Šāds sods tiek spriests, jo likumā noteiktajā termiņā kapitālsabiedrība neiesniedza korektu 2016.gada pārskatu kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu. «Grobiņa» ir atkārtoti pārkāpusi Finanšu instrumenta tirgus likuma prasības.

FKTK padome, nosakot soda naudas apmēru, ņēma vērā «Grobiņas» sadarbošanos ar FKTK, kā arī «Grobiņas» finanšu situāciju.

Soda nauda «Grobiņai» ir jāieskaita valsts budžetā.

Kažokzvēru fermas AS «Grobiņa» apgrozījums deviņos mēnešos bija 3,129 miljoni eiro, kas ir par 18,2% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, bet deviņus mēnešus uzņēmums šogad noslēdzis ar zaudējumiem 1,161 miljonu eiro apmērā, kas ir 3,5 reizes mazāk salīdzinājumā ar zaudējumu apmēru pērn šajā laika posmā.

«Grobiņa» ir iesniegusi tiesā pieteikumu par tiesiskās aizsardzības procesa ierosināšanu, lai varētu iegūt finanšu stabilitāti pēc 2016.gada krīzes kažokādu audzēšanas nozarē. Pērn, 29.jūnijā Liepājas tiesa apstiprināja kompānijas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu, bet ar 2017.gada 3. marta Liepājas tiesas lēmumu tas tika grozīts. Līdz ar to šogad kompānija turpina saimniecisko darbību atbilstoši plānam.

Jau ziņots, ka pērn «Grobiņa» strādāja ar 2,75 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 43,5% mazāk nekā 2015.gadā, un cieta zaudējumus 2,267 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Savukārt 2015.gadā «Grobiņa» strādāja ar 4,865 miljonu eiro apgrozījumu un guva 756 900 eiro peļņu.

«Grobiņa» audzē ūdeles kažokādu ieguvei. Kompānijas akcijas kotē «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu