Gada balvu par mūža ieguldījumu enerģētikā iegūst Maija Rubīna

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Gada balvu enerģētikā par mūža ieguldījumu nozarē ieguvusi Rīgas pilsētas energoapgādes ekspertu konsultatīvās padomes priekšsēdētāja Maija Rubīna, informēja AS «Latvenergo».

Šodien tika apbalvoti Latvijas Zinātņu akadēmijas un «Latvenergo» rīkotā ikgadējā konkursa «Gada balva» laureāti un «Latvenergo» studiju noslēguma darbu konkursa uzvarētāji.

Galveno balvu - profesora A.Vītola vārdā nosaukto «Gada balvu» par izcilu mūža ieguldījumu Latvijas enerģētikā - saņēma Rubīna. Viņai balva piešķirta par darbu kopu «Sistēmiskā siltumapgādes kompleksa optimizācija un energoefektivitātes palielināšana», kā arī par ieguldījumu enerģētikas jomas uzņēmumos un institūcijās. Rubīna ir vairāk nekā 240 publikāciju autore.

Gada balvu par nozīmīgu devumu enerģētikā šogad saņēma Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) asociētais profesors Aleksandrs Dolgicers par darbu kopu «Vieda aizsardzība viedām energosistēmām».

Balvu saņēma arī Oskars Krievs par zinātniskajiem pētījumiem virzienos enerģētika un elektrotehnika, statiskie elektroenerģijas plūsmas regulatori un aktīvie filtri, energoelektronikas pārveidotāji atjaunīgajiem energoresursiem un ūdeņraža kurināmā elementiem.

Balvas par panākumiem enerģētikā jaunajiem zinātniekiem saņēma RTU jaunie zinātnieki Edīte Bieļa-Dailidoviča par promocijas darbu «Energosistēmu relejaizsardzības un pretavārijas automātikas virtuāli-reālā laboratorija un tās izmantošanas piemēri», Inga Iļjina par promocijas darbu «Ierobežojumu un atbalsta ietekme uz elektroenerģijas tirgu, cenu un režīmiem», Toms Komass par promocijas darbu «Vertikālās ass vēja rotora energoefektivitātes uzlabošana ar spārnu leņķa aktīvo regulēšanu», kā arī Oļegs Sļiskis par promocijas darbu «Elektropārvaldes līniju būvniecībā izmantojamo metālkonstrukcijuzibensizturības novērtējuma metodoloģija».

Devīto gadu «Latvenergo» rīkoja arī studiju noslēguma darbu konkursu četrās kategorijās - Kvalifikācijas darbs, Bakalaura darbs, Inženierprojekts un Maģistra darbs.

Kategorijā «Kvalifikācijas darbs» apbalvojumu saņēma Rolands Birkenšteins, Mārcis Lacbergs un Aigars Bāgunts.

Kategorijā «Bakalaura darbs» apbalvojumu saņēma Konstantīns Kasperuks, Harijs Cerus un Nauris Pēteris Ozoliņš. Kategorijā «Bakalaura darbs» ar projekta daļu apbalvojumu saņēma Dmitrijs Bovts, Aleksandrs Bubovičs un Ričards Poriņš.

Savukārt kategorijā «Inženierprojekts» apbalvojumu saņēma Gļebs Karjaka, Ludmila Jakovļeva, Vadims Ļitvinskis, Ģirts Dziedātājs un Aleksandrs Ševcovs.

Kategorijā «Maģistra darbs» apbalvojumu saņēma Artūrs Brēķis, Aleksandrs Šiškevičs un Kārlis Sējējs.

Pērn balvu par izcilu mūža devumu enerģētikā saņēma Jānis Rozenkrons, bet 2015.gadā Gada balvu saņēma Kārlis Briņķis, bet 2014.gadā Zigurds Krišāns.

Šis ir 19.gads, kad tiek pasniegtas Gada balvas enerģētikā. Ikgadējo konkursu organizē «Latvenergo» un Latvijas Zinātņu akadēmija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu