Pēc divu dienu ilgām diskusijām netiek līdz balsošanai par Rīgas pašvaldības budžetu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Rīgas domes deputātiem pēc divu dienu garām diskusijām joprojām nav izdevies tik līdz balsošanai par Rīgas pašvaldības 2018.gada budžetu.

Ap plkst.15 domes sēdē noslēdzās jautājumu sadaļa un deputāti uzsāka debates, kurās katram bija iespēja izteikties gan par izstrādātajiem priekšlikumiem, gan budžeta izskatīšanas procesu, gan par budžetu kopumā.

Pašlaik visu opozīcijas partiju pārstāvji ir norādījuši, ka budžetu neatbalstīs.

Budžeta izskatīšana turpināsies rīt, plkst.11.

Kā ziņots, Rīgas domē budžeta izskatīšana tika sākta vakar. Domes sēde ilga astoņas stundas.

Plānots, ka Rīgas pašvaldības 2018.gada budžeta kopējie ieņēmumi būs 906,62 miljoni eiro, no kuriem liekāko daļu - 702,66 miljonus eiro - veido nodokļu ieņēmumi, 145,10 miljoni eiro ir valsts budžeta transferti, 28,17 miljoni eiro - budžeta iestāžu ieņēmumi un 23,53 miljoni eiro - nenodokļu ieņēmumi, piemēram, nomas maksa, pašvaldības nodevas u.c.

Savukārt budžeta izdevumi nākamgad plānoti 954,90 miljonu eiro apmērā, no kuriem 784,69 miljoni tiks atvēlēti uzturēšanas izdevumu segšanai, piemēram, darbinieku algu izmaksai un sociālajiem pabalstiem, bet 170 miljoni eiro tiks atvēlēti kapitālo izdevumu segšanai. Plānots, ka budžeta deficīts būs 48,28 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu