Japāna paplašina ekonomiskās sankcijas pret Ziemeļkoreju

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japāna piektdien paplašināja ekonomiskās sankcijas pret Ziemeļkoreju par tās kodolieroču un raķešu programmām. Tokija paziņoja, ka iesaldēs aktīvus vēl 19 Ziemeļkorejas firmām, kas strādā finanšu, naftas un ogļu nozarēs.

Valdības preses pārstāvis pavēstīja, ka jaunās sankcijas ir reakcija uz Ziemeļkorejas neseno jauna tipa starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājumu.

Pēc raķetes izmēģinājuma Japānas premjerministrs Sindzo Abe apsolīja izdarīt uz Ziemeļkoreju maksimāli spēcīgu spiedienu.

Ziemeļkoreja novembra beigās izmēģināja starpkontinentālu ballistisko raķeti, kuras darbības rādiuss, kā atzinis Pentagons, esot lielāks nekā iepriekš izmēģinātajām. Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA vēstīja, ka Ziemeļkoreja ar šo raķeti sasniegusi savu mērķi kļūt par kodolvalsti, un jaunā raķete spēj sasniegt Savienoto Valstu kontinentālo daļu.

Raķetes izmēģinājums, ar kuru tika pārkāptas ANO rezolūcijas, izraisīja plašu diplomātisku sašutumu un starptautisku nosodījumu.

Dažas stundas pēc izmēģinājuma ASV aicināja Ķīnu apturēt naftas piegādes Ziemeļkorejai, kā arī visas pasaules valstis saraut diplomātiskās attiecības ar Phenjanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu