Banka «Citadele» izsniedz €994 000 kredītu «Rigvir» laboratorijas pabeigšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Banka «Citadele» izsniegusi 994 000 eiro kredītu «Rigvir» holdinga uzņēmumam SIA «Latima» Zinātniskā centra aktīvās substances ražotnes un pētniecības laboratorijas pabeigšanai, aģentūrai LETA pavēstīja «Rigvir» holdinga izpilddirektore Kristīne Jučkoviča.

Viņa informēja, ka piešķirtie līdzekļi tiks izmantoti tīrtelpu izbūvei un labas ražošanas prakses (Good manufacturing practices (GMP)) sertifikācijai laboratorijās un zāļu ražotnē, kā arī jaunu laboratorijas iekārtu iegādei, tādējādi noslēdzot vairāk nekā divus gadus ilgušo celtniecības projektu. Aizdevums saņemts ar «Attīstības finanšu institūcijas «Altum»» kredīta garantiju atbalstu.

Zinātniskajā centrā tiks veikti pētījumi, izmantojot modernas zinātniski pētnieciskas metodes, kā arī dažādi testi individualizētas viroterapijas nodrošināšanai, kas ārstiem un pacientiem dos iespēju precīzāk noteikt «Rigvir» iedarbību un efektivitāti vēl pirms viroterapijas sākšanas. Līdz šim projektā ieguldīti 1,3 miljoni eiro, bet kopējās projekta izmaksas sasniegs vismaz 2,6 miljonus eiro.

«Finansējums izsniegts, iepriekš veicot padziļinātu projekta finanšu, biznesa un riska analīzi; piešķīrums apliecina biznesa ilgtermiņa perspektīvu, un ļauj mums kā ražotājam koncentrēt pieejamos resursus citu nozīmīgu ilgtermiņa investīciju, piemēram, pētījumu veikšanai,» sacīja «Rigvir» holdinga biznesa attīstības vadītājs Kārlis Urbāns.

«Latima» ir pretvēža zāļu «Rigvir» ražotājs, kas ietilpst «Rigvir» holdingā.

Pēc aktīvu apmēra banka «Citadele» 2017.gada septembra beigās bija piektā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu