Alūksnē atklās € 2,37 miljonu vērtu industriālo teritoriju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Alūksnē šodien tiks atklāta 2,37 miljonus vērta industriālā teritorija, kurā iekļautas noliktavas, biroja un tehniskās telpas, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāve Sanita Dika-Bokmeldere.

Industriālās teritorijas izveide ir daļa no VARAM Latgales programmas. Kopējās projekta izmaksas ir 2,37 miljoni eiro, no kuriem 1,83 miljoni eiro apmērā izmantots Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums.

Jaunizveidotā teritorija ir aprīkota ar uzņēmējdarbības veikšanai nepieciešamajām inženierkomunikācijām - elektroapgādi, ūdensapgādi, laukumu ar cieto segumu. Uzbūvētās ēkas kopējā platība ir 991,6 kvadrātmetri. Tā sastāv no ražošanas un noliktavas telpām 876,5 kvadrātmetru platībā, kā arī biroja un tehniskajām telpām 115,1 kvadrātmetru platībā. Tāpat teritorijas projekta laikā uzlabota industriālajai zonai pieguļošā ielu infrastruktūra.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies VARAM valsts sekretārs Jānis Eglīts. «[..] Ja varam nodrošināt darbu, iedzīvotāji nesteigs pamest savu dzimto pusi, bet turpinās stiprināt dzimtas saknes savās dzimtas mājās, būs savas dzimtās puses patrioti, tas būs stimuls dibināt ģimenes un novadam vai reģionam attīstīties. Šādi stiprinām ne tikai Alūksnes novadu, ne tikai Vidzemes un Latgales reģionus, mēs stiprinām Latvijas, un, kas būtiski - Eiropas Savienības robežu,» pauda Eglītis.

Līdzīga industriālo telpu vai teritoriju izveide tiek plānota arī Balvos, Smiltenē, Valmierā, Rēzeknē, Daugavpilī un Preiļos. Savukārt Krāslavā, ņemot vērā tās tuvumu Latvijas un Baltkrievijas robežai, paredzēts būvēt loģistikas parku, kurā būs iespējama arī ražošanas saimnieciskā darbība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu