BTA un «InterRisk» apvienošanu plānots noslēgt līdz gada beigām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Risku apdrošinātāju «BTA Baltic Insurance Company» (BTA) un «InterRisk Vienna Insurance Group» («InterRisk») apvienošanu plānots noslēgt līdz gada beigām, pavēstīja BTA Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Elīna Rasmane.

Viņa informēja, ka šobrīd ir izpildītas visas apdrošināšanas uzraudzības jomas prasības «InterRisk» pievienošanai BTA.

Tāpat Rasmane atzīmēja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) sniegusi atļauju «InterRisk» apdrošināšanas līgumu nodošanai BTA.

Reorganizācija stāsies spēkā, kad Komercreģistrā tiks izdarīts atbilstošs ieraksts. Plānotais reorganizācijas stāšanās spēkā datums ir 2017.gada 27.decembris, kad arī stāsies spēkā «InterRisk» apdrošināšanas līgumu nodošana BTA.

«InterRisk» pievienošana paredz, ka BTA Latvijā tiks pievienots «InterRisk» Latvijas bizness un infrastruktūra, savukārt «InterRisk» Lietuvas filiāle tiks pievienota BTA Lietuvas filiālei.

Pēc «InterRisk» pievienošanas BTA arī turpmāk saglabās esošo nosaukumu, zīmolu un identitāti, turpinot līdzšinējo uzņēmuma stratēģiju.

«Līdz ar «InterRisk» pievienošanu mēs būsim Baltijas tirgus līderi ar plašāko partneru un klientu apkalpošanas centru tīklu visā Baltijā. Vienlaikus aktīvi turpināsim uzlabot digitalizācijas procesus,» sacīja BTA valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2017.gada septembrī tika nolemts veikt BTA un «InterRisk» reorganizāciju. BTA kapitālā «Vienna Insurance Group AG» pieder 90%, bet «InterRisk» kapitālā «Vienna Insurance Group AG» ir vienīgā akcionāre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu