Rīgas dome ņems vairāk nekā € 46 miljonu aizņēmumu četru projektu realizācijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Četru projektu realizācijai laika posmā no 2018.-2020.gadam, Rīgas dome ņems aizņēmumu kopsummā par 46,26 miljoniem eiro, skaidroja domē.

Kā vienu no projektiem Rīgas pašvaldība iecerējusi veloceļa «Imanta - Daugavgrīva» izbūvi, ko paredzēts īstenot 2018.-2019.gadā. Lai realizētu veloceliņa izveidi, domei nepieciešams 2,17 miljonu eiro liels aizņēmums, ko plānots ņemt no Valsts kases vai cita aizdevēja, kas piedāvā izdevīgākus aizņēmuma nosacījumus.

Lai realizētu Kohēzijas fonda projektu «Salu tilta kompleksa atjaunošana, pārbūve un izbūve, 2.kārta», tai skaitā būvniecību, būvuzraudzību un autoruzraudzību, dome plāno ņemt aizņēmumu no Valsts kases 30,26 miljonu eiro apmērā.

Savukārt 9,82 miljonu eiro lielu aizņēmumu plānots ņemt, lai nodrošinātu projekta «Ielu seguma atjaunošanas darbi Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā» īstenošanu. Projekta plānots īstenot 2018.-2019.gadā un tā laikā paredzēts atjaunot ceļa segumu Brīvības ielā no Bruņinieku ielas līdz Gaisa tiltam, Oskara Kalpaka bulvārī no Brīvības bulvāra līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, Merķeļa ielā un Krasta ielā no Salu tilta līdz Ogres ielai.

Vēl četru miljonu eiro lielu aizņēmumu no valsts kases vai cita aizdevēja, kas piedāvā izdevīgākus aizņēmuma nosacījumus plānots piesaistīt projekta «Atsevišķu Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu ēku izlases veida renovācijas darbi, tai skaitā, būvprojektu izstrāde, būvuzraudzība un autoruzraudzība» realizācijai.

Projekta gaitā plānots renovēt kopumā 12 skolu ēkas - Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolu, Rīgas 6.vidusskolu, Friča Brīvzemnieka pamatskolas ēkas, Rīgas Igauņu pamatskolas ēkas, Rīgas Hanzas vidusskolu, Āgenskalna Valsts ģimnāziju, Rīgas Valsts 3.ģimnāziju, Rīgas 19.vidusskolu, Rīgas 64.vidusskolu, Rīgas 40.vidusskolu, Rīgas Valda Zālīša sākumskolu un Rīgas Zolitūdes ģimnāziju.

Aizņēmuma atmaksas periods šiem projektiem ir individuāls - no 10 līdz 20 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu