Nedēļas laikā par Āgenskalna tirgus glābšanu savākti vairāk nekā puse nepieciešamo parakstu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Portālā «ManaBalss.lv» iniciatīvai «Par Āgenskalna tirgus glābšanu» kopš parakstu uzsākšanas brīža 8.decembrī savākti vairāk nekā 1000 parakstu jeb vairāk nekā puse, lai iniciatīva tiktu iesniegta Rīgas domē, informēja iniciatīvas autore Anda Baidekalna.

«Nedēļas laikā esam savākuši jau vairāk nekā pusi no nepieciešamajiem parakstiem, lai vērstos Rīgas domē. Tas liecina, ka cilvēkiem Āgenskalna tirgus ir svarīgs un esošais Rīgas varas neprasmīgais saimniekošanas stils nav pieņemams,» skaidroja Baidekalna.

Kā ziņots, nākamā gada sākumā uz rekonstrukcijas laiku tiks pārtraukta Āgenskalna tirgus darbība.

Izvērtējot Āgenskalna tirgus vēsturiskā paviljona tehnisko stāvokli un tirdzniecības sarūkošās tendences tajā, Rīgas Centrāltirgus valde nolēmusi to sagatavot visaptverošai rekonstrukcijai. Ņemot vērā iecerēto darbu apjomu un veidu, rekonstrukcijas projekta realizēšanas laikā tirdzniecības process Āgenskalna tirgū tiks pārtraukts sākot no 2018.gada 1.janvāra.

Āgenskalna tirgus ir vecākais un plašākais Pārdaugavas tirgus, kas atklāts 1925.gadā. Tā kopējā platība ir 8300 kvadrātmetru. Āgenskalna tirgus paviljona projektu izstrādāja Rīgas galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings. Āgenskalna tirgus ēkai raksturīgs 20.gadsimta sākuma racionālais jūgendstils.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu