Lidostas «Rīga» saņemtais sertifikāts ļaus piesaistīt jaunus aviopārvadātājus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Starptautiskās lidostas «Rīga» saņemtais Eiropas jaunajām prasībām atbilstošais sertifikāts ne tikai garantē papildus drošību, bet ļaus lidostai piesaistīt arī jaunus aviopārvadātājus, pirmdien žurnālistiem sacīja lidostas valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

«Pasažierim ir svarīgi, ja viņš zina, ka lidosta «Rīga» ir starp tām 461 Eiropas lidostām, kuras ir sertificētas atbilstoši jaunajiem noteikumiem. Sertifikāts nozīmē, ka lidostā tiek attiecīgi uzraudzīts drošums, nokomplektēta visa nepieciešamā tehnika,» sacīja Līce.

Viņa norādīja, ka sertifikācija var palīdzēt arī ar jaunu aviosabiedrību piesaisti. «Dažas jau mums bija atsūtījušas jautājumus, vai lidosta būs sertificēta līdz gada beigām. Unificēti Eiropas standarti dod zināmu stabilitātes garantu,» sacīja Līce.

Lidostas vadītāja piebilda, ka «Rīga» ir pirmā lidosta Baltijā, kas ieguvusi šo sertifikātu, līdz ar to paaugstinot savu konkurētspēju.

Latvijas Civilās aviācijas aģentūras (LCAA) direktors Māris Gorodcovs piebilda, ka Eiropas Savienībai (ES) ir līgumi ar daudzām trešajām valstīm par savstarpējo sertifikātu atzīšanu. «Aviosabiedrībām ir svarīgi to zināt, jo aviosabiedrībām arī ir savas prasības attiecībā uz to, kādus lidlaukus tās drīkst izmantot. Tagad tām, kuras svārstījās, bažas vairs nepastāv, līdz ar to sertifikāts var palīdzēt lidostai «Rīga» piesaistīt jaunus aviopārvadātājus,» sacīja Gorodcovs.

Viņš arī informēja, ka pagājušajā nedēļā no 586 ES lidlaukiem, kas ir pakļauti sertifikācijai, 461 jau ir sertificēts, bet 125 vēl nebija saņēmuši sertifikātu.

Kā ziņots, starptautiskā lidostā «Rīga» ir saņēmusi Eiropas jaunajām prasībām atbilstošu sertifikātu, kas nosaka vienādu lidlauka ekspluatācijas, tehniskās uzturēšanas, pārvaldības un drošības sistēmu izveidi visās ES lidostās.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas regulu, kas nosaka vienādu lidlauka ekspluatācijas, tehniskās uzturēšanas, pārvaldības un drošības sistēmu izveidi, visām Eiropas Savienības dalībvalstu lidostām līdz šā gada 31.decembrim ir jāpabeidz sertifikācijas process un jāsaņem jaunais sertifikāts.

Apzinoties, ka sertifikācija ir ļoti sarežģīts un laikietilpīgs process, lidosta «Rīga» to uzsāka savlaicīgi - jau 2014.gadā. Sertifikācijas laikā tika pārskatīti un padziļināti izanalizēti visi lidlauka vadības procesi, tos pilnveidojot atbilstoši visaugstākajām drošības un pārvaldības prasībām, kādas šobrīd izvirzītas aviācijas nozares uzņēmumiem Eiropā.

Sertifikācijas process ir noslēdzies un lidosta «Rīga» ir saņēmusi jauno sertifikātu vēl pirms noteiktā termiņa beigām.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas «Rīga» ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta «Rīga» apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru - gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu