«Latvijas balzams»: Nākamgad Latvijas-Igaunijas pierobežā nav sagaidāms alkohola tirdzniecības pieaugums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Nākamgad Latvijas-Igaunijas pierobežā nav sagaidāms alkohola tirdzniecības pieaugums salīdzinājumā ar šo gadu, prognozēja alkoholisko dzērienu ražotāja «Latvijas balzams» valdes priekšsēdētājs Intars Geidāns.

Viņš piebilda, ka Igaunijas valdība, apzinoties aktīvo iedzīvotāju došanos pēc pirkumiem uz Latviju, mainīja savu lēmumu un akcīzes nodokli alkoholam paaugstināja uz pusi mazāk nekā bija plānots. Tas nozīmē, ka nākamgad cenas alkoholiskajiem dzērieniem Latvijā un Igaunijā vairs neatšķirsies tik ļoti kā 2017.gadā, tādēļ rūpīgi jāizvērtē Latvijas akcīzes nodokļa tālākā likmes paaugstināšana 2019.gadā.

Atbildot uz jautājumu, kāda varētu būt kopumā pierobežā pārdotā alkohola attiecība pret pārdotā alkohola apjomu visā Latvijā, Geidāns pieļāva, ka pierobežas tirdzniecība atkarībā no dzērienu kategorijas aizņem līdz pat 20% no visa tirgus, kas ir ļoti augsts rādītājs. «Ja skatāmies uz pārdotā alkohola apjomu Latvijā bez pierobežas tirdzniecības, tad nākamgad noteikti novērosim kritumu,» viņš pieļāva.

Geidāns atzina, ka kopumā nav iespējams skaidri paredzēt, kāds būs nākamais gads alkohola nozarē Latvijā saistībā ar valdības lēmumu svārstību un neparedzamību alkoholisko dzērienu tirgus regulējumā.

Jau ziņots, ka saskaņā ar kompānijas sniegto informāciju biržai «Nasdaq Riga» «Latvijas balzams» apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 55,54 miljoni eiro, kas ir par 1,7% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājusies par 7,9% - līdz 4,591 miljonam eiro.

«Latvijas balzams» kopš 2014.gada oktobra iekļauts holdinga kompānijā «Amber Beverage Group», kas tika izveidota, starptautiskajai alkoholisko dzērienu kompānijai «SPI Group» apvienojot Baltijas uzņēmumus - «Latvijas balzamu», dzērienu izplatītājus «SPI Distribution Latvia», «SPI Distribution Estonia» un «Bennet Distributors» Lietuvā, specializēto dzērienu veikalu ķēdi «Latvijas balzams veikali» Latvijā un «Darija» Lietuvā. «Amber Beverage Group» dibinātāja un 100% daļu īpašniece ir Nīderlandē reģistrētā kompānija «S.P.I. Regional Business Unit B.V.». «Latvijas balzama» akcijas kotē biržas «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu