«Citadele Index»: Uzņēmēji no Ziemassvētku vecīša vēlas maksātspējīgus klientus un mazākus nodokļus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas uzņēmēji no Ziemassvētku vecīša arī šogad vēlas maksātspējīgus klientus un mazākus nodokļus, pavēstīja bankas «Citadele» ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece, atsaucoties uz jaunākā «Citadele Index» pētījuma datiem.

«Šogad pati kārotākā dāvana Ziemassvētkos Latvijas uzņēmējiem ir vairāk maksātspējīgu klientu (64%) un valdība, kas samazinātu nodokļus (53%),» sacīja Ābelniece, piebilstot arī pagājušajā gadā uzņēmēji visvairāk vēlējās šīs pašas lietas, taču pērn pirmajā vietā bija mazāki nodokļi (71%), kam sekoja vēlme pēc labākiem klientiem (68%).

Līdzīgi kā pērn arī šogad trešā uzņēmēju kārotākā lieta no Ziemassvētku vecīša ir jaunas un labas biznesa idejas (30%). Šogad palielinājies to uzņēmēju skaits, kuri atzinuši, ka Ziemassvētkos vēlētos čaklākus un talantīgākus darbiniekus (26%). Savukārt 16% uzņēmumu vadītāju labprāt sagaidītu mazāku konkurenci nozarē.

«Citadele Index» ir pētījums, kuru banka «Citadele» Latvijā veic kopš 2004.gada. Katru ceturksni tiek aptaujāti 750 uzņēmumu īpašnieki un to vadītāji. Aptauju un datu apkopojumu nodrošina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS. Pētījumā savu viedokli pauduši ražotāji, tirgotāji, būvnieki un pakalpojumu sniedzēji no visiem Latvijas reģioniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu