Internetveikals: Vecgada nedēļā pircēji izvēlās iegādāties dārgākas dāvanas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vecgada nedēļā pircēji izvēlās iegādāties dārgākas dāvanas, aģentūru LETA informēja internetveikala «220.lv» mārketinga direktore Kristīne Kalēja.

Kā liecina pircēju aktivitāte nedēļas pirmajās dienās, klienti pārsvarā iegādājas televizorus, sadzīves tehniku, datortehniku un mēbeles.

Kalēja vēstīja, ka Latvijā dāvanu iegādei ir novērojami divi viļņi - viens pirms 24.decembra, savukārt otrs - nedēļā līdz Vecgada vakaram, kad dāvanas steidz iegādāties klienti, kas tuviniekus apdāvina 31.decembrī.

Atbilstoši iepriekš paustajām prognozēm, lielākais izdarīto pirkumu skaits internetveikalā «220.lv» tika sasniegts tieši pirms Ziemassvētkiem laikā no 18.decebra līdz 22.decembrim. Internetveikala apkopotā informācija liecina, ka šogad populārākā Ziemassvētku dāvanu kategorija bija smaržas un kosmētika, kam sekoja rotaļlietas un praktiskas lietas mājsaimniecībai. Salīdzinot ar 2016.gadu, šogad pirmā trijnieka pozīcijas ir ļoti līdzīgas.

Kalēja sacīja, ka, līdzīgi kā pērn, šogad iezīmējās tendence cilvēkiem Ziemassvētku dāvanas sākt iegādāties jau novembrī. «Svētku iepirkšanas drudzi varēja just, jau sākot tradicionālās «Melnās piektdienas» dienas, kad «220.lv» fiksēja apmeklētāju un pārdošanas rekordus,» norādīja «220.lv» mārketinga direktore.

Raksturojot pircēju paradumus, Kalēja uzsvēra, ka katram klientam dāvanu izvēle ir unikāla, tomēr tajā pašā laikā iezīmējās divas tendences - daļa klientu dāvanas izvēlas cenu amplitūdā līdz 15 eiro, savukārt daļa klientu iegādājas lielas un dārgas dāvanas, kas tiek iegādātas sev vai visai ģimenei kopīgai lietošanai.

Internetveikala «220.lv» īpašniece SIA «Pigu Latvia» 2016.gadā strādāja ar 30,42 miljonu eiro apgrozījumu un 370 933 eiro zaudējumiem. Savukārt 2015.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 5,981 miljons eiro, bet zaudējumi - 95 143 eiro, liecina informācija «Firmas.lv».

SIA «Pigu Latvia» dibināta 2005.gadā, un tās pamatkapitāls ir 554 904 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Lietuvā reģistrētajai UAB «Pigu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu