Apdrošinātājs BTA palielinājis pamatkapitālu par 10 miljoniem eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Risku apdrošināšanas kompānija «BTA Baltic Insurance Company» (BTA) palielinājusi pamatkapitālu par 10 miljoniem eiro - līdz 41 609 400 eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

BTA Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Elīna Rasmane aģentūrai LETA pavēstīja, ka pēc pamatkapitāla palielināšanas kompānijas maksātspējas attiecība pieaugusi par 10 procentpunktiem un sasniegusi 129%.

Viņa arī atzīmēja, ka līdz ar pamatkapitāla paaugstināšanu BTA ir pienācīgi sagatavojusies turpmākai izaugsmei un atbildīs maksātspējas nepieciešamā kapitāla prasībai arī vēl straujākas darbības paplašināšanas gadījumā. Spēkā esošais regulējums nosaka, ka attiecībai starp sabiedrības pašu kapitālu un maksātspējas nepieciešamā kapitāla prasību jābūt 100% vai augstākai.

«Redzot šā gada izaugsmi un apzinoties izaugsmes ambīcijas nākotnē, akcionāri nolēma palielināt pamatkapitālu. Tagad esam vēl labāk sagatavojušies parūpēties par klientu finansiālo stabilitāti,» teica BTA valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka trešdien, 27.decembrī, Uzņēmumu reģistra komercreģistrā tik iegrāmatota BTA un «InterRisk Vienna Insurance Group» («InterRisk») reorganizācija, kurā «InterRisk» pievienota pie BTA. Vienlaikus tika palielināts arī BTA pamatkapitāls par 2 609 400 eiro - līdz 31 609 400 eiro.

Tāpat ziņots, ka BTA peļņa šogad deviņos mēnešos bija 5,92 miljoni eiro, kas ir par 65,4% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā. Bruto apdrošināšanas prēmijās BTA šogad deviņos mēnešos parakstīja kopumā 119,732 miljonus eiro, kas ir par 21% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, bet bruto atlīdzībās kompānija izmaksājusi 59,338 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 3,6%.

BTA lielākais īpašnieks ir Austrijas apdrošinātājs «Vienna Insurance Group», kuram pieder 90% kompānijas akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu