IT vairumtirgotāja «Elko grupa» savam produktu portfelim šogad pievienojusi 30 jaunus ražotājus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) vairumtirgotāja «Elko grupa» savam produktu portfelim šogad pievienojusi 30 jaunus ražotājus, sacīja uzņēmuma direktors Svens Dinsdorfs.

Viņš uzsvēra, ka «Elko grupas» izaugsmi nodrošina produktu portfeļa attīstība un jaunu tirgu apgūšana. «Sabalansēts, tirgus iespējām un klientu vajadzībām atbilstošs produktu portfelis ir viens no mūsu darbības galvenajiem mērķiem. Pērn «Elko grupa» pievienoja apmēram 50 jaunus ražotājus, šogad - jau vairāk nekā 30. Arvien lielāku uzsvaru liekam uz IT risinājumu izplatīšanu un jaunu biznesa virzienu attīstīšanu,» sacīja Dinsdorfs.

Viņš arī norādīja, ka šis gads uzņēmuma bijis nozīmīgs, jo «Elko grupa» startēja Ziemeļvalstu un Polijas tirgū - jūlijā tika pabeigta 85% akciju iegāde vienā no vadošajiem datortehnikas un elektronikas izplatītājiem Zviedrijā – «Gandalf Distribution AB», kā arī tika uzsākta tirdzniecība Polijā, piesaistot vietējo pārdošanas komandu.

Runājot par šā gada finanšu rezultātiem, Dinsdorfs sacīja, ka uzņēmums uzrāda rentabilitāti un izaugsmi gadu no gada, un tam izdevies augt straujāk nekā tirgum kopumā. «Šā gada pirmo deviņu mēnešu rezultāti uzrādīja 13,6% apgrozījuma pieaugumu pret iepriekšējo gadu. Tāpat NVS tirgus apstākļu stabilizēšanās ar neliela pieauguma tendenci, kā arī nesenās paplašināšanās, ļauj uzņēmumam izteikt aplēsi, ka gads varētu tik noslēgts ar aptuveni 10% apgrozījuma pieaugumu pret iepriekšējo gadu,» prognozēja «Elko grupas» vadītājs.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Elko grupas» koncerna apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 955,031 miljons eiro, kas ir par 13,6% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, savukārt koncerna peļņa pieauga par 11,3% un bija 6,364 miljoni eiro. Vienlaikus kompānijas bruto peļņa palielinājusies par 33,5%, šogad deviņos mēnešos sasniedzot 45,441 miljonu eiro.

«Elko grupa» pieder vairākām juridiskām personām, kā arī investīciju fondam «Amber Trust». «Elko Grupas» obligācijas ir iekļautas biržas «Nasdaq Riga» parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu