Darbu VID pametis bijušais Finanšu policijas vadītājs Ceipe

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ilggadējais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas un pēdējo gadu Finanšu policijas pārvaldes vadītājs Edijs Ceipe pametis darbu VID, vēsta Latvijas Televīzija.

Pēc VID reorganizācijas Ceipem tika piedāvāts Muitas pārvaldes direktora vietnieka amats, no kura viņš atteicies, jo, pēc paša vārdiem, šajā amatā būtu juties lieks.

Šonedēļ darbu sākusi apvienotā Nodokļu un muitas policijas pārvalde, kas ir divu VID struktūru - Muitas un Finanšu policijas - apvienojums. Kā skaidrojusi VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule, konkursu uz jaunās struktūras vadītāja vietu izsludinās tikai pēc dažiem mēnešiem, jo tas tiekot gatavots īpaši rūpīgi, lai izslēgtu iespēju, ka konkurss beidzas bez rezultāta.

Līdz konkursa noslēgumam Nodokļu un muitas policijas pārvaldes vadītāja pienākumus pilda Kaspars Podiņš, kurš iepriekš periodiski vadījis abas apvienotās struktūras un atzinis, ka izskatīs iespēju piedalīties konkursā, lai amatu ieņemtu pilnvērtīgi.

Savukārt reorganizētās Muitas policijas ilggadējam vadītājam Edijam Ceipem, kurš pēc rotācijas apmainījās vietām ar Podiņu, piedāvāts Muitas pārvaldes direktora vietnieka amats. Cīrule norādījusi, ka Ceipem nav augstākās juridiskās izglītības, lai kandidētu uz augstāko amatu.

Finanšu ministrija informējusi, ka Ceipe uzvarējis konkursā uz nesen izveidotā Ēnu ekonomikas apkarošanas koordinācijas departamenta direktora vietnieka vietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu