Ministrs: Lietuva jau šovasar varētu pabeigt iestāšanos OECD

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lietuva jau šovasar varētu pabeigt iestāšanās procesu Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD), trešdien paziņojis ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

Iepazīstinot valdību ar šai jomā paveikto, viņš norādījis, ka pagājušā gada laikā jau pabeigta Lietuvas vērtēšana 18 OECD komitejās. Darbs vēl jāpabeidz trim komitejām, kuras vērtē tādas iestāšanās kontekstā sarežģītas jomas kā Lietuvas investīciju vide, valsts uzņēmumu darbība un korupcijas apkarošana.

Veikti arī 20 likumdošanas grozījumi, kas bija nepieciešami, lai Lietuva varētu pievienoties šai organizācijai, bet 12.janvārī paredzēti svarīgi balsojumi par zemes pārdošanu un investīcijām stratēģiskajās nozarēs.

Kā aizvadītā gada nogalē, atsaucoties uz OECD juridisko direktoru Nikolā Bonusi, vēstīja laikraksts «Verslo žinios», lēmumu par Lietuvas uzaicināšanu iestāties organizācijā OECD varētu pieņemt maijā, ja visas komitejas aprīlī būs pabeigušas izvērtēt Lietuvas progresu attiecīgajās jomās un katra no tām būs pieņēmusi atbilstošu lēmumu - vai var konstatēt, ka valsts ir gatava uzaicināšanai iestāties organizācijā.

Igaunija par OECD dalībnieci kļuva 2010.gadā, bet Latvija - pērn.

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ir 1961. gadā dibināta starpvaldību organizācija, kas apvieno 35 attīstītākās pasaules valstis, tai skaitā arī 22 Eiropas Savienības dalībvalstis. OECD savu misiju definē kā demokrātijas un tirgus ekonomikas principu ievērošanas veicināšanu, kā arī valstu ilgtspējīgu tautsaimniecības attīstības sekmēšanu globalizācijas kontekstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu