Bitkoinu mānija turpinās: «Kodak» plāno izveidot savu kriptovalūtu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV tehnoloģiju kompānija «Kodak» otrdien paziņoja, ka grasās ieguldīt blokķēdes tehnoloģijā un izveidot jaunu «fotocentrisku» kriptovalūtu, vēsta raidorganizācija BBC. Šāds lēmums pieņemts «Bitcoin» un citu digitālo valūtu slavas zenītā.

Pēc paziņojuma «Kodak» akciju cena pieauga par 125%.

«Tehnoloģiju industrijā daudzi uzskata, ka «blokķēde» un «kriptovalūta» ir modīgi saukļi,» norāda «Kodak» vadītājs Džefs Klārks. «Taču fotogrāfiem, kuri ilgstoši centušies saglabāt kontroli pār saviem darbiem un to izmantojumu, šie vārdi ir atslēga uz šķietami neatrisināmas problēmas risinājumu.»

«Kodak» iecerējis jauno kriptovalūtu «KODAKCoin» izmantot jaunā platformā, ar kuras palīdzību fotogrāfi varēs pārvaldīt autortiesības uz saviem darbiem. Ar digitālo valūtu varēs norēķināties par fotogrāfiju izmantošanas licencēm.

«Kodak» plāni gan sociālajos tīklos uzņemti ar jokiem, ka drīz ikvienam uzņēmumam būs sava kriptovalūta.

Pagājušā gada nogalē nepieredzēti strauji pieauga kriptovalūtu «Bitcoin», «Litecoin» un «Ripple» vērtība. Cenšoties savā labā izmantot arvien pieaugošo investoru un pircēju interesi, ar plāniem ieviest savas kriptovalūtas nākuši klajā vairāki uzņēmumi.

Pērnā gada beigās ledus tējas ražotājs «Long Island Iced Tea Corp.» nomainīja savu nosaukumu uz «Long Blockchain Corp.», savukārt biotehnoloģiju kompānija «BiOptix» pārtapa par «Riot Blockchain» un līdz ar to mainīja nodarbošanās veidu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu