PTAC «melnajā sarakstā» iekļauti teju 20 ar tirdzniecību saistīti uzņēmumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lai patērētājiem būtu vieglāk izvairīties no negodprātīgiem tirdzniecībā nodarbinātiem komersantiem, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) izveidojis «melno sarakstu», kurā iekļauti teju 20 uzņēmumi, no kuriem 14 veic aktīvu saimniecisko darbību, informēja PTAC pārstāvji.

PTAC pārstāvji norādīja, ka pērn notikušas 75 komisijas sēdes, kurās 52 gadījumos pieņemti patērētājiem labvēlīgi lēmumi, bet 23 gadījumos patērētāju prasība tika noraidīta. No 52 komisijā pieņemtajiem patērētājiem labvēlīgajiem lēmumiem 42 gadījumos ir stājies spēkā lēmumu labprātīgās izpildes termiņš, no tiem 20 lēmumi ir izpildīti, savukārt 22 lēmumi nav izpildīti, un komersanti iekļauti PTAC «melnajā sarakstā».

Komersanti «melnajā sarakstā» visbiežāk iekļauti, jo nav izpildījuši PTAC uzlikto pienākumu atmaksāt naudu par pasūtītajām un nepiegādātajām precēm. Tāpat komersanti sarakstā iekļauti, jo neveic uzlikto pienākumu veikt preču maiņu pret līguma noteikumiem atbilstošām precēm, visbiežāk tie ir apavi.

Pašlaik PTAC melnajā sarakstā iekļauti SIA «TVshopEXTRA.lv», SIA «ETG», SIA «Zelta Adatiņas A», SIA «Hemat», SIA «Leba», IK «VIPMode», SIA «KD17», SIA «G.Sidrabiņš», SIA «Neostore», SIA «ISG», SIA «Salezone.lv», SIA «Solid group» un SIA «Meilleur Interiour».

No PTAC melnajā sarakstā iekļautajiem komersantiem saimniecisko darbību izbeiguši SIA «Perseus Paviljon», SIA «GoAdventure», SIA «Jagrs», SIA «Prudenta» un SIA «KM Trade».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu