Dienvidkorejas valdība plāno vērsties pret kriptovalūtām; bitkoinus varētu aizliegt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Dienvidkoreja plāno aizliegt «Bitcoin» un citu kriptovalūtu tirdzniecību digitālās valūtas biržās, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC. Šādu plānu Dienvidkorejas Tieslietu ministrija galvenokārt skaidro ar to, ka pēdējā laika kriptovalūtu bums valdībai radot lielas bažas.

«Pastāv nopietnas bažas attiecībā uz virtuālajām valūtām, un Tieslietu ministrija plāno likumprojektu, kas aizliegtu kriptovalūtu pārdošanu ar biržu starpniecību,» teikts Dienvidkorejas Tieslietu ministrijas paziņojumā.

Attiecīga likuma apstiprināšana ļautu slēgt valstī strādājošās kriptovalūtas biržas.

Šonedēļ saistībā ar iespējamo izvairīšanos no nodokļu maksāšanas veiktas pārbaudes vairākās Seulas kriptovalūtu biržās, ieskaitot valstī otro lielāko digitālo valūtu tirdzniecības platformu «Bithumb».

Dienvidkorejas valdība jau pagājušā gada decembrī paziņoja, ka tā rūpīgāk uzraudzīs kriptovalūtu biržu darbību, tostarp mēģinās ierobežot anonīmus darījumus.

Kriptovalūtas pēdējā gada laikā ir piedzīvojušas strauju vērtības pieaugumu, kas galvenokārt skaidrojams ar milzīgo pieprasījumu.

Viena «Bitcoin» vērtība ceturtdien bija aptuveni 13 800 ASV dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu