«Maxima Latvija» izstājusies no Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Mazumtirdzniecības veikalu tīkls SIA «Maxima Latvija» pagājušā gada nogalē pieņēmusi lēmumu neturpināt dalību Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijā (LPTA) un risināt ar nozari saistītus jautājumus, komunicējot ar dažādām organizācijām atsevišķi, informēja uzņēmuma pārstāvis Jānis Beseris.

(4.rindkopā pievienots LPTA izpilddirektora komentārs.)

«Maxima Latvija» valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers norādīja, ka «Maxima Latvija», kā viens no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem un darba devējiem valstī, turpinās aktīvi piedalīties nozares, ekonomikas un sabiedrības labklājības jautājumu risināšanā gan augsti kvalificētu speciālistu līmenī, gan caur pētījumiem un ekspertīzi, piemēram, «Maxima mazumtirdzniecības kompass» ietvaros. «Mūsu speciālisti ar savu kompetenci regulāri piedalās pārtikas nozares, darbaspēka tirgus un daudzu citu jautājumu risināšanā, un nākotnē savu darbību šajā jomā plānojam arvien paplašināt,» sacīja Vilcmeiers.

«Maxima Latvija» kopš pagājušā gada ir aktīvi paplašinājusi savu dalību sabiedrības procesos - uzņēmums ir iestājies Latvijas Darba devēju konfederācijā (LDDK), Ārvalstu investoru padomē (FICIL), kā arī turpina sadarboties ar daudzām citām ar nozari saistītām organizācijām.

LPTA izpilddirektors Noris Krūzītis aģentūrai LETA apliecināja, ka «Maxima Latvija» ir pārtraukusi darbību asociācijā, un LPTA padome ir apstiprinājusi tās iesniegumu. «Tāpat kā līdz šim asociācija strādās atbilstoši saviem darbības principiem un vērtībām – LPTA ir dibināta ar mērķi veicināt pārtikas mazumtirdzniecības kā nozares attīstību. LPTA iestājas par sakārtotu mazumtirdzniecības nozari, kurā par nozīmīgākajām izvirzītas pircēja intereses iegādāties labas kvalitātes, drošu pārtiku,» sacīja Krīzītis.

Jau ziņots, ka «Maxima Latvija» apgrozījums 2016.gadā bija 694 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 37,5% un bija 11,98 miljoni eiro.

«Maxima Latvija» reģistrēta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. «Maxima Latvija» pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai «Lincoln Land Erste B.V», liecina «Firmas.lv» informācija. Patlaban «Maxima» veikalu tīklu veido triju formātu 154 veikali - 126 «Maxima X», 24 «Maxima XX» un četri «Maxima XXX» veikali -, kas atrodas 46 apdzīvotās vietās Latvijā.

LPTA dibināta 2010.gadā, un tajā apvienojušies pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumi «Narvesen» un «Rimi». LPTA iestājas par sakārtotu mazumtirdzniecības nozari, kurā par nozīmīgākajām izvirzītas pircēja intereses iegādāties labas kvalitātes, drošu pārtiku par atbilstošu cenu. Tādējādi LPTA darbības fokusā ir jautājumi, kas skar pārtikas mazumtirdzniecības attīstību. Tāpat asociācija līdzdarbojas un sniedz nepieciešamo ekspertīzi jautājumos, kas skar sakārtotu biznesa vidi Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu