Algas aug: veikala pārdevējiem tās tuvākajā laikā varētu sasniegt līdz € 1000

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Augot ekonomikai, attīstoties veikalu tīkliem un saasinoties konkurencei, strauji aug pieprasījums arī pēc pārdevējiem, novērojis «CV-online» vadītājs Latvijā Aivis Brodiņš.

Ekonomisti neizslēdz, ka nākamo divu,

trīs gadu laikā veikalu pārdevēju vidējā bruto alga varētu pieaugt līdz 1000 eiro,

vēsta LNT Ziņas.

Pārdevēju vidējais atalgojums pērn sasniedza 660 eiro, tajā skaitā zemākais algu līmenis bijis pārtikas veikalu darbiniekiem.

To, ka pārdevēju algas tuvākajā laikā pieaugs, apstiprina pārtikas veikalu tirgū lielākais darba devējs «Maxima» kurš šogad plānojot ievērojamu algu pieaugumu, tā skaidroja uzņēmums vadītājs Latvijā Andris Vilmeiers.

Jau ziņots, ka ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) prognozē, ka vidējā alga Latvijā šogad pieaugs par 4,1%, kas ir otrs straujākais kāpums starp OECD valstīm.

Šogad palielināt atalgojumu vismaz dažiem darbiniekiem ieplānojuši 40% darba devēju, liecina personāla atlases uzņēmuma «CV-Online Latvia» veiktā aptauja.

Salīdzinot ar iepriekšējos gados veiktajām aptaujām, to darba devēju skaits, kas plāno palielināt savu darbinieku atalgojumu, ir līdzīgs - apmēram 40%.

Tikmēr salīdzinot ar pagājušā gada datiem, mazāk ir to darba devēju skaits, kas atalgojumu plāno samazināt – šajā gadā aptaujā to norādīja tikai 1%, kas ir par 3 proccenpunktiem mazāk nekā pērn, savukārt 12% aptaujāto darba devēju atklāja, ka šogad dažiem darbiniekiem gaidāms atalgojuma pieaugums, bet dažiem tas tiks samazināts.

Gandrīz puse jeb 46% darba devēju darbinieku atalgojumu plāno saglabāt līdzšinējā līmenī.

Darba devēju aptauja norisinājās interneta vidē 2017.gada oktobrī, kopumā aptaujājot 215 uzņēmumu pārstāvjus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu