Britu celtniecības uzņēmums «Carillion» paziņo par tūlītēju biznesa likvidēšanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas celtniecības un ārpakalpojumu uzņēmums «Carillion» pirmdien paziņoja par kompānijas tūlītēju likvidēšanu, šādu lēmumu skaidrojot ar nespēju iegūt finanšu palīdzību no britu valdības un bankām.

«Carillion», kas pasaulē nodarbina 43 000 cilvēku, tostarp 19 500 Lielbritānijā, norādīja, ka valdība gan nodrošinās finansējumu, lai ļautu turpināt īstenot pašreizējos celtniecības projektus.

Uzņēmums ir liels Lielbritānijas valdības darbuzņēmējs, kas iesaistītos dažādos projektos, sākot no skolu būvniecības un beidzot ar vairāku miljardu britu sterliņu mārciņu vērto «High Speed Two» dzelzceļa projektu.

Taču kompānija pēdējā laikā saskārusies ar ievērojamām grūtībām un pērnā gada jūlijā izziņoja pirmo brīdinājumu par peļņas kritumu. Pirmdien «Carillion» paziņoja, ka uzņēmumam nav citas iespējas, kā īstenot tūlītēju likvidāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu