Londona, Maskava, Cīrihe - pilsētas, kurās dzīvokļa īre iecirtīs pamatīgu robu budžetā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jaunā pētījumā atklājies, ka pasaulē visdārgākā īre ir Londonā. Lai noīrētu nemēbelētu trīsistabu dzīvokli labākajos rajonos, iedzīvotājiem mēnesī jāšķiras no vidēji 5398 sterliņu mārciņām jeb 6062 eiro, vēsta portāls «The Independent». Londona trešo gadu ieņem līderpozīcijas dārgāko īres dzīvokļu topā.

Londonā mēneša īre par dzīvokli, kas atbilst augstākminētajiem kritērijiem, ir par vidēji 3700 mārciņām (4155 eiro) augstāka nekā vidējais rādītājs Eiropā, aprēķinājusi kompānija «ECA International». Turklāt galvaspilsētā īres cenas ir gandrīz četras reizes augstākas nekā citās lielākajās britu pilsētās.

Lai arī Londonā «finanšu sektorā ir liela neskaidrība «Brexit» balsojuma dēļ», pagaidām nešķiet, ka tā rezultātā būtu pazeminājušās īres cenas, uzsver «ECA International» pārstāvis Aleks Smits.

Dārgāko dzīvokļu īres cenu topā Eiropas kontinentā otro vietu ieņem Maskava, bet tai seko Cīrihe, Ženēva, Stambula, Kijeva, Parīze, Amsterdama un Dublina.

Savukārt globālā līdere ir Honkonga, kur nemēbelēts vidējas kvalitātes trīsistabu dzīvoklis labākajos rajonos izmaksā vidēji 7586 mārciņas (8519 eiro) mēnesī. Pie tā vainojama blīvā apdzīvotība un ierobežotais īres dzīvokļu piedāvājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu