Dienvidkorejā kriptovalūtas vairs nebūs anonīmas; prognozē lielas cenu svārstības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkoreja pieņēmusi lēmumu aizliegt anonīmu kontu izmantošanu, lai veiktu darījumus ar kriptovalūtām, vēsta raidorganizācija BBC. Tādā veidā valsts vēlas nodrošināties pret kriptovalūtu izmantošanu noziedzīgiem mērķiem, piemēram, naudas atmazgāšanai. Dienvidkoreja tiek uzskatīta par trešo lielāko «Bitcoin» un citu kriptovalūtu tirgu pēc Japānas un ASV, un jaunie noteikumi varētu novest pie nozīmīgām digitālo valūtu cenas svārstībām.

Jaunie noteikumi stāsies spēkā 30.janvārī.

Virtuālie kriptovalūtu «maki», kas līdz šim bija anonīmi, būs jāpiesaista bankas kontiem, kuru īpašnieku identitāti varēs apstiprināt.

Kriptovalūtu kontus Dienvidkorejā nevarēs atvērt nepilngadīgie un ārvalstnieki.

Nākotnē Dienvidkorejā varētu ieviest vēl stingrāku kriptovalūtu regulējumu. Amatpersonas šomēnes atklājušas, ka viena no iespējām esot kriptovalūtu darījumu aizliegšana.

Dienvidkorejā kriptovalūtu darījumi ir īpaši populāri jaunu cilvēku vidū. Taču Dienvidkorejas amatpersonas nobažījušās, ka krasās digitālo valūtu vērtības svārstības un regulāciju trūkuma dēļ daudziem šīs spekulācijas varētu beigties ar pamatīgiem zaudējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu