«Eurostat»: Latvijā decembrī ražotājcenām straujāks kāpums nekā ES vidēji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijas rūpniecībā pērn decembrī salīdzinājumā ar 2016.gada attiecīgo mēnesi ražotājcenas augušas par 2,7%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas pārvaldes «Eurostat» piektdien publicētie dati.

Ražotājcenas 2017.gada decembrī salīdzinājumā ar 2016.gada decembri pieaugušas visās ES dalībvalstīs, tostarp straujākais kāpums gada laikā bijis Beļģijā (+5,3%), kam seko Bulgārija (+5,1%), Lielbritānija (+4,2%), Lietuva (+3,8%) un Īrija (+3,6%). Igaunijā ražotājcenas minētajā periodā palielinājušās par 1,8%.

Vienlaikus ES dalībvalstīs vidēji ražotājcenas decembrī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pirms gada pieaugušas par 2,4%, bet eirozonā kāpums bijis 2,2% apmērā.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - 2017.gada novembri - ražotājcenas ES vidēji augušas par 0,1%, bet eirozonā - par 0,2%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi ražotājcenas decembrī palielinājušās 14 ES dalībvalstīs, samazinājušās 11 valstīs, bet Grieķijā, Francijā un Itālijā tās saglabājušās nemainīgas. Straujākais kāpums bijis Zviedrijā (+1,2%), Īrijā (+0,7%), Slovākijā (+0,6%) un Somijā (+0,5%), bet lielākais samazinājums fiksēts Dānijā (-1%), Lietuvā (-0,6%), kā arī Igaunijā un Rumānijā (abās valstīs -0,3%).

Latvijā - tāpat kā Spānijā un Luksemburgā - ražotājcenas decembrī mēneša salīdzinājumā pieaugušas par 0,2%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu