Nebanku kreditētājs «Mogo» emitējis obligācijas 10 miljonu eiro apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Finanšu līzinga un atgriezeniskā līzinga kompānija «Mogo» emitējis obligācijas 10 miljonu eiro apmērā, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai «Nasdaq Riga».

Kompānijas pārstāvji informē, ka trešdien, 7.februārī, «Mogo» noslēdza obligāciju parakstīšanas periodu, piesaistot 10 miljonus eiro. Obligāciju dzēšanas termiņš ir 2021.gada 31.marts, gada kupona likme - 10% ar ikmēneša izmaksu.

Obligācijas piedāvātas profesionālajiem investoriem ar minimālo investīciju apmēru 100 000 eiro katram investoram slēgta piedāvājuma veidā.

Emisiju organizēja «BlueOrange Bank».

«Kad 2014.gadā emitējām un iekļāvām «Nasdaq Riga» biržā pirmo obligāciju emisiju 20 miljonu eiro apmērā, cerējām, ka atklātība un regulāra finanšu pārskatu publicēšana palīdzēs diversificēt finansēšanas avotus arī nākotnē. Mums ir prieks, ka mūsu cerības attaisnojās. Mēs augsti novērtējam investoru izrādīto uzticību otrajā «Mogo» obligāciju emisijā, kas ļaus turpināt veiksmīgi attīstīties «Mogo» un «Mogo» grupai kopumā,» sacīja kompānijas valdes loceklis Aleksandrs Čerņagins.

Savukārt «BlueOrange Bank» investīciju piesaistes vadītājs Edmunds Antufjevs aģentūrai LETA atzīmēja, ka obligācijas iegādājās profesionālie investori no Latvijas un Lietuvas. «Gan šis konkrētais piemērs, gan arī citi obligāciju emitenti Baltijas valstīs pierāda, ka piesaistīt finansējumu kapitāla tirgū ir iespējams, un uzņēmuma klātiene biržā veicina investoru interesi arī nākotnē,» viņš piebilda.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Mogo» apgrozījums 2017.gada deviņos mēnešos bija 9,797 miljoni eiro, kas ir par 30,5% vairāk nekā 2016.gada deviņos mēnešos, savukārt uzņēmuma peļņa bija 2,884 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 20,9%. «Mogo» grupas uzņēmumi strādā Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Gruzijā, Polijā, Bulgārijā, Rumānijā, Armēnijā, Moldovā un Albānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu