Digitālie bagātnieki: «Forbes» apkopo pirmo kriptovalūtas miljonāru sarakstu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JACK GUEZ / AFP

Kriptovalūtas pasaulē pie milzu bagātības var tik ļoti īsā laikā, tomēr šo bagātību tikpat īsā laikā var zaudēt, ņemot vērā kriptovalūtas tirgu svārstības. Ietekmīgais biznesa žurnāls «Forbes» pirmo reizi izveidojis bagātāko cilvēku sarakstu, balstoties uz šo cilvēku kriptovalūtas aktīvu vērtību.

Šis saraksts visai ievērojami atšķiras no «tradicionālā» pasaules bagātāko cilvēku saraksta, ka «Forbes» veido jau gadiem ilgi. Tajā iekļuvusī gan «antiestablišmenta kiberpanki», gan tehnoloģiski labi aprīkoti digitālās valūtas «racēji», gan pieredzējuši finansisti, gan arī vienkārši veiksminieki, kuru iepriekš salīdzinoši nelielās investīcijas kriptovalūtas pēkšņi padarījušas viņus stāvus bagātus.

Ņemot vērtā kriptovalūtas tirgu ievērojamās svārstības, «Forbes» konkrētu sarakstā iekļauto cilvēku īpašumu vērtību lēsis plašākā diapazonā. Pirmā kriptobāgātnieku saraksta dalībnieku īpašumu vērtība novērtēta atbilstoši digitālās valūtas tirgus cenām šā gada 19.janvārī.

«Forbes» atzīst, ka žurnāla aplēses, iespējams, nav pilnīgas, un ka sarakstā noteikti arī nav iekļuvuši vairāki cilvēki, kuriem tur vajadzētu būt.

Žurnāls atgādina, ka, kad 1982.gadā tas publiskoja pirmo ASV bagātāko iedzīvotāju sarakstu «Forbes 400» daļa sabiedrības uzskatīja, ka to nevajadzētu darīt, tomēr «Forbes» to darīja un turpina darīt uzskatot, ka nepieciešams sabiedrību informēt par bieži vien neredzamo bagātību.

Šī pati pieeja attiecas arī uz kriptobagātniekiem, jo «Forbes» uzskata, ka šādu mērogu turībai nevajadzētu «slapstīties tumsā».

Lai iekļūtu «Forbes» pirmajā kriptobagātnieku sarakstā, cilvēka kriptovalūtas aktīvu vērtībai jāveido vismaz 350 miljoni ASV dolāru.

Vidējais kriptobagātnieka vecums ir 42 gadi.

Par pasaulē turīgāko kriptobagātnieku atzīts 57 gadus vecais digitālās valūtas «Ripple» viens no izveidotājiem Kriss Larsens – viņa kriptoaktīvu vērtība novērtēta 7,5 līdz 8 miljardu ASV dolāru apmērā.

Otro vietu sarakstā ieņem 53 gadus vecais Džozefs Lubins – viņa aktīvu vērtība tiek novērtēta ar vienu līdz pieciem miljardiem dolāru. Lubins ir viens no kriptovalūtas «Ethereum» izveidotājiem.

Savukārt trešo vietu šajā sarakstā ieņem 41 gadu vecais Ķīnas uzņēmējs Čanpens Žao – viņš ir kriptovalūtas biržas «Binance» izveidotājs un vadītājs. Trešā turīgākā kriptomiljardiera īpašumu vērtība lēšama 1,1 līdz divu miljardu dolāru robežās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu