FDP: Šogad Latvijas ekonomika augs par 4%. nākamgad par 3%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Šogad Latvijas ekonomika augs par 4%, bet nākamajos gados par aptuveni 3%, trešdien preses konferencē informēja Fiskālās disciplīnas padomes (FDP) iekšzemes kopprodukta (IKP) darba grupas vadītājs, «Swedbank» galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks.

FDP kā reālistisku novērtējusi iepriekš Finanšu ministrijas pausto prognozi, ka šogad Latvijas reālā IKP izaugsme sagaidāma 4% apmērā, savukārt turpmākajos gados IKP izaugsme būs tuvāk 3%.

Tajā pašā laikā Kazāks atzina, ka Latvijas ekonomikai jārēķinās ar tādiem riskiem kā «karstāks» darba tirgus, augstāka inflācija un zemāks izaugsmes potenciāls.

FDP ieskatā Latvijai būtu jākāpina ražīgums, lai uzturētu prognozēto ekonomikas potenciāla pieaugumu. Savukārt, ja inflācijas kāpums būs straujāks nekā patlaban tiek prognozēts, FDP lūgs Finanšu ministriju pārskatīt potenciālā IKP prognozi.

Kopumā FDP ir apstiprinājusi Finanšu ministrijas izstrādātās makroekonomikas prognozes 2018.-2021.gadam, ko valdība izmantos par pamatu konsultācijām ar Eiropas Komisiju, lai iezīmētu 2019.gada budžeta aprises.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu