Premjers: Rimšēvičam piemēros aizliegumu ieņemt amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam, nosakot drošības līdzekli, kā minimums tiks piemērots aizliegums ieņemt amatu, šodien pēc Ministru kabineta ārkārtas sēdes žurnālistiem atzina premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš sacīja, ka valdība šodien uzklausīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) informāciju par Rimšēviča aizturēšanu, bet detalizētu informāciju mediju pārstāvjiem pirmdien sniegs Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

«Latvijas Bankas prezidentam šodien tiks noteikts drošības līdzeklis. Kā minimums tas būs aizliegums ieņemt esošo amatu,» teica Kučinskis.

Viņš apliecināja, ka KNAB sāktā kriminālprocesā, kas saistīts ar Rimšēviča aizturēšanu, nav saistības ar «ABLV Bank» vai kādu citu finanšu institūciju. Tajā pašā laikā premjers piebilda, ka KNAB ir sācis «nesaudzīgu cīņu pret mahinācijām finanšu sektorā».

Jau ziņots, ka KNAB sācis kriminālprocesu, kurā aizturēti tika Rimšēvičs un uzņēmējs Māris Martinsons. Piektdien Rimšēviča darbavietā un privātīpašumā Langstiņos veiktas kratīšanas. Piektdien tika aizturēts arī Martinsons, taču svētdienas vakarā viņu no Valsts policijas izolatora atbrīvoja.

Rimšēvičam bija noteikta 100 000 eiro drošības nauda, kura jau esot iemaksāta Valsts kases kontā, aģentūrai LETA apliecināja viņa advokāts Saulvedis Vārpiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu