Rimšēvičs dodas uz mājām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdienas pēcpusdienā Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs no Valsts policijas izolatora aizvests uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas dienestu (KNAB) formalitāšu nokārtošanai. Neilgi pēc tam no KNAB viņš atbrīvots un devies uz mājām atpūsties. TVNET zināms, ka otrdien Rimšēvičs rīkos ārkārtas preses konferenci.

No KNAB Rimšēvičs devās prom kopā ar savu advokātu Saulvedi Vārpiņu viņa automašīnā, novēroja TVNET.

Pēc iznākšanas no KNAB telpām Rimšēvičs žurnālistiem teica, ka neatzīst savu vainu un rīt preses konferencē sniegs plašākus komentārus.

Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš iepriekš prognozēja, ka, beidzoties 48 stundu aizturēšanas termiņam, Latvijas Bankas prezidents pirmdienas vakarā tiks atbrīvots no VP izolatora Čiekurkalnā.

KNAB priekšnieks Jēkabs Straume pirmdien preses konferencē skaidroja, ka KNAB amatpersonai neprasīs piemērot apcietinājumu, bet noteiks drošības naudu un aizliegumu pildīt amata pienākumus.

Rimšēviča advokāts pirmdien pa dienu norādīja, ka viņa klientam piemērota drošības nauda 100 000 eiro apmērā, kas ir iemaksāta. Vārpiņš prognozēja, ka Latvijas Bankas prezidentu pirmdienas vakarā atbrīvos.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jēkabs Straume žurnālistiem atklāja, ka sākts kriminālprocess par kukuļa pieprasīšanu lielā apmērā. Kukuļa summa varētu būt lielāka par 100 tūkstošiem eiro. Viena no personām ir augsti stāvoša «Latvijas Bankas» amatpersona, otra – privātpersona.

Birojs pieprasījis kā drošības līdzekli Latvijas Bankas prezidentam noteikt drošības naudu, kā arī citus līdzekļus, lai nebūtu iespējams traucēt izmeklēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu