Latvijas Banka komunicē ar KNAB par Rimšēvičam piemērotajiem aizliegumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Banka komunicē ar Korupcijas un novēršanas apkarošanas biroju (KNAB) jautājumā par Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam piemērotajiem aizliegumiem, pavēstīja centrālajā bankā.

«Esam kontaktā ar biroju par to, kādi lēmumi pieņemti šajā lietā un kā tie attiecas uz bankas prezidentu,» sacīja Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns, vienlaikus piebilstot, ka Latvijas Banka nevar komentēt KNAB veiktās izmeklēšanas darbības.

Viņš arī uzsvēra, ka Latvijas Banka savā darbā ievēro nulles tolerances politiku attiecībā pret korupciju un citām nelikumīgām darbībām. «Esam snieguši un arī turpmāk sniegsim visu iespējamo palīdzību likumsargiem situācijas ātrākā noskaidrošanā,» teica Silakalns.

Viņš norādīja, ka Latvijas Banka darbojas ierastajā darba režīmā un tās uzdevumu izpilde nav ietekmēta. Tostarp uzņēmējiem un iedzīvotājiem, kā arī tautsaimniecībai kopumā tiek nodrošināti visi ierastie pakalpojumi, no tiem būtiskākie - starpbanku maksājumu infrastruktūras nodrošināšana un uzņēmēju un iedzīvotāju apgāde ar skaidru naudu. «Sūdzības nav saņemtas un problēmas nav konstatētas,» piebilda Silakalns.

Atbilstoši likumam Latvijas Banku pārvalda bankas padome un valde. Bankas padomes sastāvā ir seši cilvēki, un bankas prezidenta prombūtnes laikā viņa pienākumus pilda vietniece Zoja Razmusa.

Jau vēstīts, ka Rimšēvičs tiek turēts aizdomās kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta 4.daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Pēc KNAB sniegtās informācijas, Rimšēvičam noteikts amata pienākumu pildīšanas aizliegums.

KNAB priekšnieks Jēkabs Straume informēja, ka konkrētajā kriminālprocesā figurē divas personas - augsta Latvijas Bankas amatpersona un kāda fiziska persona, bet kukuļa apmērs esot vismaz 100 000 eiro. Izmeklētāju pārstāvji sīkākas ziņas par lietu izmeklēšanas interesēs sniegt atteicās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu